Olayı bilmeyenler için biraz anlatalım

Fenerbahçe karşılaşmasına giderken Samsun'da kaza yapan 3 tane Trabzonsporlu taraftar vefat etmişti geçtiğimiz aylarda. Trabzonsporlu taraftarlar da, arkadaşlarının anısına Samsun'da bir hatıra ormanı yapmak istediklerini gerekli makamlara bildirmişler. Gerekli makamlardan ret cevabı alınca dün bir manifesto yayınlamışlar. Tesadüf eseri karşılaştığım bildirilerini okudum, zehir zemberekti. Bir şey dikkatimi çekti, Samsunsporlu taraftarların bu organizasyona destek vereceği iddiasını ispatlayacak herhangi bir grup adına bildirilerinde yer vermemeleri. Olay geçtiğimiz akşam dilden dile yayıldı ve görüşebildiğimiz taraftar grupları böyle bir organizasyondan haberleri olmadıklarını, Trabzonsporlu taraftarların kendilerine böyle bir teklifte gelseler bile kesinlikle kabul etmeyeceklerini söylediler. Yani malum grubun açıklamalarındaki yalan apaçık ortaya çıkıyordu. Hala şansları ve süreleri var, kendilerine destek verecek olan taraftar grubunu açıklasınlar ben buradan yazımı tekzip edip, kendilerinden özür dileyeceğim.
Anadolu takımlarının gururu olduğunu ve onlara abilik yaptığını iddia eden bir takımın, başka bir Anadolu kentini kendi boyunduruğunda gibi göstermek istemesi doğru değil. Gelişmeler Samsunspor taraftarının bilgisi dışında olmuştur; bu kesin… 
Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, zaten daha önce de sitemizce taziye mesajı göndermiştik kendilerine. Ancak hem usul olarak hem de zamanlama olarak gereksiz bir teşebbüste bulunulmuş. Bizim kendi dertlerimiz var ve şu an kimseyle ortak iş yapabilecek durumda değiliz, hele ki nezaketi ve protokolü ihmal edenlerle zaten iş yapılmaz. Aynı yörenin çocuklarıyız, arkadaşlarımız, akrabalarımız var. O yüzden ortamı daha fazla germenin bir anlamı yok diye düşünüyorum. Bu konu kapanmalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR