Olabilir mi ?

Olabilir mi ?

Son olaylara tersinden giderek bakarsak daha iyi sonuca ulaşırız kanısındayım.

 Ülke içerisinde iktidar belirsizliği devam ederken,bu durumun oluşması için birilerinin ısrarla üzerinde durduğu bir partinin meclise girmesi fikriydi. O parti meclise girdi, ülkede koalisyon veya erken seçim için hazırlıklar başladı. İç meselelerle zaman harcanırken hemen yanı başımızda ki oluşum ilerde başımızı ağrıtacak türdendi.

Ülkede güçlü iktidar olmaması için ne gerekli ? Meclis gücünün tek parti açısından  azalması. Bu başarıldı mı ? Evet, Daha sonra ne yapılmalı? Planlı bir karalama kampanyası ve suni gündem.

Suriye'de olaylar başladığında ülke içerisinden çıkan ses ne idi ? Suriye’deki savaşı Türkiye başlattı. Sonuca bakın , savaşı biz başlatmış isek kimler kazançlı çıkıyor?  Kazançlı çıkanları kimler koruyor?

Bölgede haritalar 50 yıl içerisinde değiştirilecek, devlet olarak ne yapman gerekiyor ? İyi bir şatranç ustası olarak 50 yıl sonra ki hamleyi hazırlaman gerekmektedir. Yanıbaşımız da neler yaşanıyor ? ÖSO rejimle savaşıyor, diğer taraftan İşid yerleşim alanlarına giriyor, halk Türkiye sınırına akın ediyor, 2 milyonu geçen mültecinin iaşesi, sorunları ülkeyi zor duruma sokarken Birleşmiş Milletler sadece övgü ile konuyu kapatıyor. Abd , İşid’i bombalıyor, Pyd ve Pkk, İşid’in boşalttığı alana  Amerika'nın  milis gücü  gibi giriyor, sizce Abd neden  Pyd-Pkk’nın hareket sahasını açıyor?

Abd ,Irak'ta fiili bir Kürt devleti kurulmasına yardım etti mi ?, Saddam’ın devrilmesi için verdikleri destek karşılığında evet. Peki  o  döneme gelmeden  50 yıl öncesinden Barzani Irak devletiyle mücadele içinde miydi?  Evet, tüm bu olumlu duruma karşın tam olarak devletin kuruluşunu ilan edebildiler mi? Hayır ama ortada bir Kürdistan var. Onca yıllık mücadelenin ve kendi hala devletini kuramadı ama, gelişmeler bir Kürt devletinin kurulduğuna işaret ediyor.

Barzani’nin  bize yakın olması için bizim devlette de bir atılım yapıldı mı? Yapıldı, Bizim dışımızda bize sorulmadan kurulan bir oluşum ile dirsek temasına geçtik, Ülke içerisinde ki terörün bitirilmesi için açılımın başlatılması ve gelecekte örgütün kontrol altında tutulabilmesi için böylesi bir yakınlaşmanın ülkemize yararı olur mu? Mutlaka kontrolü ve başında tanıdığın biri olduğunda ülken için mantıklı bir yaklaşım, yüzlerce yıl kavgalı yaşamaktan ve çıkarların için kullanmaktan bu durumdan yararlanmak istemez misin ? İstenir. Peki bu yaklaşım ülke içinde nasıl görüldü ? Vatan satıldı diye veryansın edildi.

Tüm bu gelişmelerin ışığında, bölge üzerinde planları olanların yaptıkları hamleleri boşa çıkarmak yada kendi tarafınca olumlu kullanılması için devletin 50 yıl sonra ki planları görüp ona göre  hareket etmesi mi daha doğru?  Yoksa  bir yıl sonrayı görerek hareket etmesi mi daha doğrudur?

Suriye’deki durumun bizim devletten kaynaklandığını yazıp çizen kalemler planlı bir algı operasyonun paralı elemanlarıydı. Suriye’nin parçalanması başkaları tarafından çok önceden hazırlanmış ve uygulamaya konulmuş bir plandı, bizim devletimizin orada bir örgütü desteklemesi, yarın bölgede  kurulacak olan oluşuma karşı yapılan bir hamle idi,

Başkalarının planladığı düzen tıkır tıkır işlemektedir, İşid’e bakın, onun görevi , bölgeye mezhepsel bir düşmanlık sokmak ki, 200 yıl sadece bu konu kaşınarak Orta doğu bölgesi rahatsız edilebilinir. Bunun yanında hazırlanan planların ortaya konulabilmesi için görevlendirilmiş yapay bir oluşumdan başka bir şey değildir.

El Kaide diye bir örgütün varlığını duyuyor musunuz artık ? Peki Libya'da, Afrika'da, Rusya’da bir halife ordusuna bağlanma fikrinin varlığını  ve bu düşüncenin muhatabının  Işid olduğunu biliyor musunuz?  El Kaide adlı terör örgütünün  yerine kim geçti sizce?  Emperyal gücün gelecekte ki planları bu İslam adı altında ki örgütlerle uğraşma adına Müslüman devletlerin baskı altında tutulması şeklinde kullanılabilinir mi ?

En önemlisi, İşid ile kim savaşıyor görüntüde, Pyd-Pkk, bu durum bu iki örgütü yasallaştırıyor mu? Evet . Peki size 30 yıldır sorun yaşatan bir örgüt dünya üzerinde nasıl yasallaştırılacak ? Tüm partilerin bir an önce vatan için birlik olmaları gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR