Okullar açılalı haftalar oldu, Akpınarlı köyünde 17 öğrenci okula başlay

Okullar açılalı haftalar oldu, Akpınarlı köyünde 17 öğrenci okula başlay
Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesine bağlı Akpınarlı köyünde servis problemi sebebiyle çocuklar okula gidemiyor.

Köyden ilçeye taşımalı olarak okumaya giden 17 öğrenci, bu sene servisin köy içine girmemesi nedeniyle okula başlayamadı. Veliler de 4 kilometre uzaklıktaki servis bekleme noktasına çocuklarını gönderemiyor. Akpınarlı köyünde okul servisi köyün içine girmek yerine öğrencileri köyden 4 kilometre uzaklıkta bir yerden almak istiyor.

ÇOÇUKLARA 4 KİLOMETRE YÜRÜYÜN DENİLDİ

Öğrenci velilerinden Rüzgar Görkem, çocukların her gün önlüklerini giyerek yola çıkıp beklediklerini, gelen giden olmayınca bir süre sonra evlerine üzgün bir şekilde döndüklerini söyledi. Görkem, “Bu problemin 5-10 liraya takıldığını düşünüyorum. Her yıl aynı servis şoförü ihaleye katılıyor ve öğrencileri taşıyordu. Bu yıl ise talep ettiği tutarın '3-5 aşağısı veriliyor' diye bizim çocuklarımız mağdur oluyor.” dedi.

Şerif Ahmet Tıknaz da yukarı mahalleye servis başlatıldığını, çocukların yukarı mahalledeki toplanma noktasına gitmesinin istendiğini, o yolun 4 kilometreyi bulduğunu anlattı.

KÖYLÜNÜN ÖĞRENCİLERİ GÖTÜRMESİ ENGELLENDİ

Çocuğunun birinci sınıfa başladığını; ancak hiç okula gidemediğini belirten Cihan Tıknaz, akranlarının neredeyse alfabeyi bitirdiğini, çocuğunun tek bir harf dahi yazamadığını anlattı.

Köy Muhtarı Mustafa Güney, servis rahat gelsin diye yolu asfaltladıklarını, yukarı mahalleye gelen servisin 'anlaşmam buraya kadar' diyerek aşağı mahalleye kadar inmediğini anlattı. Güney, problem giderilene kadar öğrencileri kendisinin taşımak istediğini, fakat jandarmanın buna izin vermediğini anlattı.

Dinar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, sorunu çözmek için yeniden ihaleye çıkacağı öğrenildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.