Okulda Neler Oluyor ?

Okulda Neler Oluyor ?
"OKULDA NELER OLUYOR?"

23 Nisan Ortaokulu Ekim 2011- Ekim 2014 dönemi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu adına basın açıklaması düzenleyen Oktay Ergör, "Okulda yaşanan olumsuzluklardan dolayı öğrencilerin kötü şekilde etkilenmiştir. Yıllarca başarıları ile konuşulan okulun başarıları düşmüştür. Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği birbiriyle çatıştığı için ben de kızımı okuldan aldım" dedi.

"KIZIMI OKULDAN ALDIM!"

23 Nisan İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği’nde yaşanan ve okulun aile birliği gelirlerinin de söz konusu olduğu olaylar artık kendi içinde çözümlenemez hale geldiği için  bu toplantıyı düzenlemek zorunda kaldık.
Bu olaylar okulda öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasında huzursuzluğa yol açmış, yıllarca başarıları konuşulan okulun öğrencilerinin  başarıları düşmüştür. Okul yönetimi ile çatışan okul aile birliği huzursuzluğa neden olmuştur ki  bunu yaşıyoruz. Bu yüzden de Ben kızımı okuldan almak durumunda kaldım. Öğrenci velilerinden oluşan okul aile birliğinin mevcut yönetimi kamuoyunda skandallarla anılmasına sebep olmuştur. Konu ile ilgili olarak mevcut yönetim bizim yönetimimizi (yani 2011/ekim-2014 ekim dönemlerinde görev yaptığımız yönetimimiz)  ve orada çalışan otopark görevlisini savcılığa şikayet etmiş, savcılığın takipsizlik kararı vermesine rağmen bazı internet haber sitelerinde okul müdürü ve bizi suçlayan haberler çıkartarak kamuoyunu yanıltamaya çalışmışlardır" diye konuştu.

"GELİRİ 300 BİN TL!"

23 Nisan İlköğretim Okulu'nun senelik gelirinin 300 bin TL'yi geçtiğini vurgulayan Ergör, "Ancak gelinen  noktada Okul Aile Birliği seçimlerinin ısrarla ertelenmesi, aile birliği gelirleri  ile ilgili hukuki süreçlerin başlatılma çalışmaları ve mevcut okul aile birliği yönetiminin harcamaları ile çalıştırılan personel hakkındaki iddialar, özellikle de 30 yılı aşkın eğitime hizmet vermiş, adı hiçbir skandala dahi karışmamış Okul Müdürü’nün görevden uzaklaştırılması ve ardından tayininin öğretmen olarak çıkarılması iddiaları bizi bu toplantıyı yapmaya zorladı. Okul Müdürü devlet memuru olduğu için konuşamaz. Biz de okul müdürü ile birlikte suçlanmaya çalışıldığımız için elimizdeki bilgi ve belgelerle bu basın toplantısını yapmak zorunda kaldık. Olaylara gelince, 23 Nisan İlköğretim Okulu’nun kapalı ve açık otopark, kantin, çay bahçesi ve servisçilerden alınan gelirleri bu yıl itibariyle ortalama yıllık  300 bin liranın üzerindedir. Okul Aile Birlikleri Okul yönetimi ile ve tüm yöneticilerin katılımı ve okul idaresinin yazılı talebi, bu talebin karar defterine işlenmesi ve sonrasında yaşama geçirilmesi suretiyle gerçekleştirilmiştir. Bu gelirlerin nasıl harcanacağı, yönetmeliklerle bellidir ve okul müdürü,  Milli Eğitim Müfettişleri tarafından denetlenmek zorundadır. Bizim yönetimimiz döneminde bu aynen uygulanmıştır" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum