OKUL ZİLLERİ BUGÜN ÇALACAK

OKUL ZİLLERİ BUGÜN ÇALACAK
2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başladığı bugün, Samsun’da 46921’i taşımalı, 17447’si 1. Sınıf olmak üzere toplam 246357 öğrenci eğitim görmeye başlayacak.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapyımlanan mesaj okulların önemine vurgu yapıldı ve aileler uyarıldı. 

"OKUL BİREYLERİ GELİŞTİRİR"

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 2015 – 2016 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle yayımlanan mesajda, “Okul sadece insanların hayat standartlarını yükselten ve onu iyi bir meslek sahibi yapan kurumlar değildir. Okul, insan ilişkilerini öğreten, sevgiyi saygıyı benimseten, toplumu benimseyen bireyler yetiştirir. Okul, kişinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini yaşayan koruyan, geliştiren bireyler olarak yetiştirilmesini sağlar.” denildi.

EĞİTİM VAZGEÇİLMEZ VE GEREKLİDİR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, açıklamasının devamında anne babalara önemli uyarılarda bulunarak eğitimin ortak bir çalışma içinde başarılı olacağından bahsetti. Yayımlanan mesajda, “Eğitim ve öğretim bütün insanlar için vazgeçilmez ve gereklidir. Çocuklarımızın sağlıklı eğitim alabilmesi için okul aile işbirliği çok önemlidir. Sizlerin desteğiyle eğitim sistemimiz daha güçlü olacaktır. 1'nci sınıfa başlayacak olan çocuklarımız yeni bir ortama girecekler. Anne ve babalarından belki de ilk defa ayrılacaklar. Bu süreçte onlarla empati kurabilmeli, onlara destekçi olmalıyız. Şiddetle, tehditle, korkutarak çocuklarımızı okulları sevmeyen değil; anlayışla, sevgiyle yaklaşarak okulları seven çocuklar olmalarını desteklemeliyiz. Bizler okullarımızda onların okula alışmaları için gerekli tedbirleri alıyoruz.” açıklaması yapıldı.

 

Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, açıklamalarında gençlerin, birbirine saygılı, erdemli, çalışkan, eleştirel ve yapıcı düşünebilen, farklılıkları zenginlik olarak gören, kendilerini ve başkalarını sorgulayabilen bireyler olmalarının, ülkemizi geleceğin parlayan yıldızı yapacağından bahsetti. Bu özeliklere sahip gençlerin yetiştirilmesinde en önemli rolün öğretmenlere düştüğünü ve öğretmenlerimizin canla başla bu büyük hedef için çalıştıklarını belirtti. Aytekin Girgin açıklamalarına, “Yeni bir eğitim yılana başlamanın heyecanı, sorumluluğu ve bilinci içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni öğretim yılının Ulusumuza, Samsunumuza, siz sevgili öğrencilerimize ve öğretmenlerime hayırlı olmasını temenni eder başarılar dilerim.” sözleriyle son verdi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.