OKE: TÜM ENERJİMİZLE ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

OKE: TÜM ENERJİMİZLE ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Oltan Köleoğlu Enerji, 17 Haziran Dünya Kuraklık ve Çölleşmeyle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Kurmuş olduğumuz Çiftçi Akademisi ile tarım arazilerimizden maksimum verim alabilmek, iklim değişikliği, kuraklık ve çölleşme ile mücadele edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Yanlış veya aşırı sulama, toprağın kirlenmesi ve artan doğal kaynak talebi gibi sebeplerle oluşan çölleşme ve kuraklık; dünyanın tüm bölgelerinde tarım arazileri için önemli bir problem teşkil ediyor. Her yıl 12 milyon hektar toprağın kaybına neden olan çölleşme ve kuraklık dünya kara alanlarının da yaklaşık %25’ini etkiliyor. Değerli toprakların kaybı sebebiyle tarım arazilerden alınan verim de azalıyor. Türkiye'de son 16 yılda yaklaşık 3,5 milyon hektar değerli tarım arazimiz kuraklaşmış ve çöle dönüşmüş durumda. Üstelik bu tablo gelecekte daha da kötüye gidebilir. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Oltan Köleoğlu Enerji, bir Çiftçi Akademisi kurarak, kuraklık ve çölleşme ile mücadeleye destek verebilmek için önemli bir girişim başlattı. Oltan Köleoğlu Enerji, Çiftçi Akademisi ile çiftçilerimize tarım arazilerinden çevreye zarar vermeden en yüksek verimi alabilmeleri için eğitimler veriyor. 

oke-3.png

"Var gücümüzle çalışıyoruz"
17 Haziran Dünya Kuraklık ve Çölleşmeyle Mücadele Günü nedeniyle Oltan Köleoğlu Enerji tarafından yapılan yazılı açıklamada “Kurmuş olduğumuz Çiftçi Akademisi ile tarım arazilerimizden maksimum verim alabilmek, iklim değişikliği, kuraklık ve çölleşme ile mücadele edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çiftçi Akademimizdeki eğitimlerimizde çiftçilerimize üretimdeki verim artışının nasıl sağlanacağını, iyi tarım uygulamalarının neler olduğunu, doğru ilaçlama ve sulama tekniklerinin nasıl yapılacağını anlatıyoruz.” ifadelerine yer verildi. Yazılı açıklamada tarıma ve çiftçilere maksimum fayda sağlamak, ekili-dikili alanları ve ürün verimliliğini artırmak için tohum desteği de sağladıklarını belirten yetkililer, "Çölleşme ve kuraklıkla mücadelede tüm enerjimizle çiftçilerimizin yanındayız" mesajı verdi.

324234234-001.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.