OKA'dan 6 yılda 479 projeye 102 milyon TL destek

OKA'dan 6 yılda 479 projeye 102 milyon TL destek
ORTA Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, 2009 yılından bu yana toplam 479 projeye 102 milyon TL destek verdiklerini belirterek, bu şekilde bölgede 205.4 milyonluk yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

2009 yılında faaliyete geçen OKA'nın çalışmalarını 2023'e kadar geçerli Yeşilırmak Havza Geliştirme Ana Planı çerçevesinde belirlediğini ifade eden Genel Sekreter Mevlüt Özen, teklif çağırılarında bu plana bağlı kaldıklarını belirtti. Özen, "Bu planda özellikle KOBİ'lerin geliştirilmesi, rekabet kabiliyetlerinin ve dış ticaretinin artırılması başlığı var. Geçtiğimiz yıllarda çıktığımız teklif çağrıları da bu hedef ekseninde devam ediyor. Bir başka eksen ise bölgede mekansal alt yapının geliştirilmesi. Bu istikamette biz 2010 yılında turizm ve çevre alt yapısının geliştirilmesi diye mali destek programına çıktık. KOBİ'lerde özel sektör desteklenirken bölgede mekansal alt yapının geliştirilmesi çalışmasında kamu sektörünün alt yapı yatırımları desteklendi. Özel sektörde projeye yüzde 50, kamu projeleri içinde en fazla yüzde 75 destek veriyoruz" dedi.

OKA'nın sorumlu olduğu Samsun, Amasya, Çorum, Tokat illerinde çalışmalar gerçekleştirdiğini söyleyen Mevlüt Özen, "Ajans hem kaynakların etkili ve verimli kullanılmasının sağlanması, hem de finansal olarak desteklenen proje uygulamalarının başarılarının artırılması amacıyla mali destek almaya hak kazanmış projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri gerçekleştirmektedir. 2009 yılından bu yana OKA sorumlu olduğu 4 ilde proje teklif çağrısı, güdümlü proje, doğrudan faaliyet desteği ve teknik destek programları kapsamında 479 projeye 102 milyon TL destek verdi. Bu 479 projenin toplam yatırım tutarı ise 205.4 milyon TL'dir" diye konuştu. Özen, şöyle oevam etti:

"Özel sektör için projelere verilen yüzde 50 hibe çok büyük bir rakam. Devletimizin desteği bu. Devlet bu bölgede özel sektörü geliştirmeye çalışıyor. Kamuya da yüzde 75'e kadar destek veriyor. İleride belki bu destek miktarları gözden geçirilebilir. Bu kadar hibe desteği verilmeyebilir. Özel sektör yeterince ilgi gösteriyor. Her sene çıktığımız mali destek programına 5 katı fazla proje geliyor. Ajansımız inşallah ilerleyen dönemde de destek verilecek proje sayılarını artırarak devam edecek inşallah." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.