OKA Toplantısı Gerçekleşti

OKA Toplantısı Gerçekleşti
Vali İbrahim Şahin dün Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı toplantı salonunda düzenlenen 'Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Ağustos Ayı Yönetim Kurulu' toplantısına katıldı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Ağustos ayı toplantısı, OKA Dönem Başkanı Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’in başkanlığında, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in ev sahipliğinde, Tokat Valisi Cevdet Can, Çorum Valisi Ahmet Kara ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Samsun'da gerçekleştirildi.

OKA Yönetim Kurulu Başkanı Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı Ağustos ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine katkıda bulunmak, değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgemizin daha iyi uyum sağlama yeteneğinin geliştirilmesine katkı sağlamak için Kalkınma Ajansımız ve ilgili kurumlarımız tarafından çeşitli faaliyetler ve projeler yürütülmektedir. Resmi Gazetenin 17 Ekim 2014 tarihli sayısında 6841 Sayılı karar uyannca illerdeki yatırım tekliflerinin hazırlanması, uygulanması, izlenmesi, ödeneklerin zamanında ve amacına uygun olarak kullanılması için kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasını temin etmek amacıyla, bölgemizin 4 ilinde 2016 yılında yapılacak kamu yatırımlarını ve bunlann TR 83 Bölge Planı olarak kabul edilen Yeşilırmak Havza Gelişim Planına uygun olup olmadıklannı değerlendireceğiz. Bugünkü toplantımızda ayrıca, Ajans tarafından 2016 yılında uygulanacak mali destek programlarına konulan ve kapsamları hakkında yürütülmekte olan hazırlık çalışmaları ile halen yürütülmekte olan mali destek programlarında sağlanan ilerlemeler detaylı olarak ele alınacaktır. Ayrıca 4 ilimizde bulunan yatırım destek ofislerinin faaliyetleri ve sektörlere yönelik teşvik ve bilgilendirme çalışmaları da gözden geçirilecektir. Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, diger yönetim kurulu üyelerimiz ile ev sahipliği ile bizi onurlandıran Samsun Valimize teşekkür ediyor, Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz." dedi.

OKA Dönem Başkanı Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’in konuşmalarının ardından Ağustos ayı yönetim kurulu toplantısı gündemdeki maddelerin görüşülmesi ile devam etti.

Toplantıya ayrıca; Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OKA Genel Sekreteri Mevlüt ÖZEN ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.