OKA İL YATIRIM DESTEK TOPLANTISI

OKA İL YATIRIM DESTEK TOPLANTISI
Bayrak Kafe Restorant'ta, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Koordinasyonunda düzenlenen Samsun İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi toplantısı gerçekleştirildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı OKA Samsun İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi 2017-2021 hazırlık çalışmaları toplantısı gerçekleştirildi. Samsun ili Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi toplantısına Vali İbrahim Şahin,  Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Canik Kaymakamı İlhan Turgut,  Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,  sivil toplum temsilcileri, kamu kuruluş müdürleri ve iş adamları katıldı.

KURUMLAR ARASI ETKİLEŞİM VE İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK 
Açılış konuşmasını yapan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen “Bu stratejinin amacı, ilin yatırım, destek ve tanıtımı konusunda ildeki tüm ilgili kurum ve kuruluşlarını aynı vizyon etrafında bir araya getirerek, kurumlar arası etkileşim ve işbirliğini geliştirmek, kısa ve orta vadeli ortak öncelik ve faaliyetleri belirlemek, ilin yatırım destek ve tanıtım konusunda yaşanılan sorunlara çözümler üretebilmek ve böylece ilin yatırım destek ve tanıtımı konusunda yürütülecek faaliyet ve çalışmalara etkinlik kazandırmaktır” dedi.

YAPTIĞIMIZ BÜTÜN İŞLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Arkadaşlar, sizlerin fikirlerini ve düşünceleri almak adına bu toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı illeri olan Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun illerimizin bir üst kademe çalışmaları yapılacak, sonrada Kalkınma Bakanlığına gönderilecek. Bundan sonra Samsun’la ilgili yapılacak olan yatırımlarda da bir fener görevi görecek ve bize yol işareti sunacak bir toplantıdır. Bunun içinde sizlerden istirhamım olabildiğince Samsun’un geleceği ile ilgili garip gibi gözükebilen, insanların yadırgayacağını da düşünebildiğiniz ne tarz fikirleriniz varsa bile onları lütfen ortaya koyun ki, biz kayda alalım en azından olası projeler varsa bunları değerlendirelim. Yapılan projeler Samsun’un geleceği adına da olsun ki bizlerin işine yarasın. Arkadaşlar takip etmediğiniz hiçbir iş netice almıyor. Onun için yaptığımız bütün işlerin takipçisi olacağız ki mesafe alalım. Bu toplantıdaki amacımız iki akıl bir akıldan üstündür düşüncesidir. Yani birlikte düşüneceğiz. Samsun’un geleceği için birlikte hareket edeceğiz. Biz Samsun’u kalkındırırsak Türkiye kalkınır. Biz Samsun’u düşüneceğiz, Amasya’daki Amasya’yı düşünecek, Çorum’da kendi ilini yani herkes kendi ilini düşünürse Türkiye böylece kalkınır. Bir başka ifadeyle üretime ihtiyacımız var" diye konuştu.

BİZ BUNU YAPARSAK MESAFE ALMIŞ OLURUZ 
"Arkadaşlar üretmediğimiz zaman bir hiçiz “diyen Vali Şahin," Lütfen bunu unutmayın. Yatırımla ilgili Samsun’un nelere ihtiyacı var, hangi konularda yatırım yapılması gerekiyor. Bunları biz listeleyeceğiz. Güzel bir şekilde yazacağız. Başta dilimiz Türkçe olmak üzere, İngilizce, Rusça ve Arapça dillerine çevirip sanal ortama atacağız. Yatırımcı internetin arama motoruna girdiğinde Samsun’la ilgili yatırım olarak ne yapılabilir, diye sorduklarında hangi dilde aradıysa karşısına çıkacak. Biz bunu yaparsak mesafe almış oluruz. Yatırım konusunu çok önemsiyorum. Burada istediğimiz kadar liste yapalım eğer bunu yerli ve yabancı yatırımcılar bilmiyorlarsa kimse gelmez. Yatırımda yapmaz. Karadeniz'de Karayolunun, Denizyolunun, Havayolunun ve Demiryolunun aynı anda buluştuğu tek il Samsun’dur. Yüzümüzü artık karşı tarafa çevirelim. Karşımızda bir Rusya var. Orayla entegre olmamız gerekiyor. Biz elbirliğiyle Samsun’un geleceği için neler yapılması gerekiyorsa onları inşallah yapacağız. Bu toplantının Samsunumuza, ülkemize ve geleceğimize, yatırım yapan insanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. 2017 yılınızı şimdiden kutluyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından OKA Samsun Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Arslanbay, Samsun ili Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından katılımcılar tarıfından fikir, düşünce ve öneriler sunuldu.
Köksal ÖNER


        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.