ÖĞRETMENLERDEN İMZA KAMPANYASI

ÖĞRETMENLERDEN İMZA KAMPANYASI
Samsun Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Samsun İl Temsilcisi Mustafa Akak ve üyeleri Mecidiye caddesinde Öğretmenler ders saatlerinde Cuma namazı kılması için imza kampanyası başlattı.

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Samsun İl Temsilcisi Mustafa Akak yapmış olduğu basın açıklamasında Şunları söyledi; ''bazı öğretmen arkadaşlarımız Cuma namazlarını ders saatlerinden dolayı kılamıyor. Çalışma saatlerinde bir düzenleme yapılmasını ve,özellikle Cuma Namazı ibadetin ders saatlerinde yerine getirelmesini istediler.Cuma günleri öğle tatili saatlerinin doğusu ile batısı arasında ciddi yerel saat farkının olmasından dolayı,bu düzenleminin Valilikler tarafından yapılması doğa bilecek sorunların önüne geçecektir.Din ve vicdan özğürlügü kişilerin sahip olması gereken insani bir haktır.Bu hakkı  karşılamak,devletin başlıca görevidir.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Akak konuşmasına şöyle devam etti. "Hukuk devletinde yaşayan her vatandaşın inanç değerleri dokunulmazdır.Dolasıyla toplumsal ilişkiler boyutuyla insanın özene ait manevi şahsiyetinin muhafaza edilip korunması,çalışma hayatı açısından da insan onuruna yakışır bir iş ortamında istihdam edilmesinin temini hem hukuk sisteminin,hemde tüm kurumların üzerine düşen bir görevdir.Kişinin sosyal hayatını aklaki ve manevi açıdan tahrip eden çalışma hayatı bir anlam ifade etmemektedir. Bu soruna dikkat çekerek çözüme kavuşturulmaması için Türkiye genelinde üyelerimizin katılımı ile kitlesel basın açıklaması yapılarak imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. 20 şubat 2015 cuma günü kadar toplanacak olan imzalar muhaptap kurum ve kuruluşlara tarafımızca iletilecektir"diye konuştu.
KEMAL KAYA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum