Öğretmen adayları atanabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü

Öğretmen adayları atanabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü
Başkent’te bir araya gelen atama bekleyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) yürüdü. Bakanlık önünde seslerini duyurmaya çalışan grup, nisan ayında 40 bin atama yapılmasını istedi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen atama bekleyen öğretmenler, MEB’e yürüdü. ‘Nisan’da 40 bin öğretmen atansın’ pankartı açan grup, ‘Susma haykır, atama haktır’, ‘Türkiye uyuma öğretmene sahip çık’ sloganları attı. Atama yapılması için topladıkları imzaları kaldırıma bırakan grup üyeleri, ‘Serbest Kürsü’ etkinliğiyle sorunlarını dile getirdi. 

SERBEST KÜRSÜDE ADAYLAR SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

İktidarından muhalefetine herkese söyleyecekleri olduğunu ifade eden Mersin İl Temsilcisi Ali Çerkez, "Yıllardır, kurulduğunuz günden bu yana birbirinizi yiyip duruyorsunuz. Doğru, yanlış meydanlarda birbirinizin lehinde aleyhinde konuşuyorsunuz. Bu bizi hiç ilgilendirmez, siyasetle işimiz olmaz. Ama kardeşim, hangi parti, hangi ideoloji, ne düşüncede olursanız olun, hepinizin birleşmesi gerek tek çatı, bu kitle; yav eğitim arkadaş, eğitim başka bir şey değil eğitim bu." şeklinde tepkisini dile getirdi. Atama bekleyen başka bir öğretmen adayı da 2 çocuğu olduğunu, zor günler geçirdiğini ve eşiyle ayrılma sürecinde olduğunu kaydetti. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ali Çerkez, 81 il temsilcisi olarak, 330 bin ataması yapılmamış öğretmen adına dimdik durduklarını söyledi. Çerkez, "Atamasından beri süregelen eğitim karambolüne bir ışık tutulmasını, bunun da ancak Nisan 2015’te 40 bin atamasıyla olacağını düşünmekteyiz. Hep hatırlattık yine hatırlatıyoruz. Gelişmiş bir ekonomi, kalkınmış bir toplum ancak kaliteli ve nitelikli eğitimle mümkündür. Bunun yolu ise emekliliğin yeniden düzenlenmesi, genç çağdaş ve mesleki duyuma erişmiş dinamik öğretmenlerin sisteme dâhil edilmesiyle olur." dedi. 

Yapılan açıklamanın ardından oluşturulan bir heyet, yetkililerle görüşmek üzere Bakanlığa girdi. Toplanan kalabalık ise olaysız bir şekilde buradan ayrıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.