ÖĞRENMENİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

ÖĞRENMENİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Bilgilendirme Toplantısı Samsun'da gerçekleştirildi

Temel hedefi Türkiye’de öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, özellikle istihdama yönelik öğrenme programlarına erişimi ve katılımı artırmak amacıyla hazırlanan “Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi bilgilendirme toplantısı Anemon Oteli Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN konuşmasında, “Hayat boyu eğitim, mevcut sistemi yeniden yapılandırmayı ve formal eğitim sisteminin dışında eğitimle ilgili tüm potansiyeli geliştirmeyi amaçlayan genel bir düzenlemedir. Örgün, yaygın her türlü eğitim faaliyetini kapsayan geniş bir kavramdır. Hayat boyu öğrenme “beşikten mezara kadar eğitim” özdeyişinde ifadesini bulmakta ve okuma, öğrenme kültürümüzün önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu düşüncesiyle Samsun ili olarak hayat boyu öğrenmeyi önemsiyor ve her geçen yıl başarı grafiğimizi yükseltmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. “Hayat boyu öğrenen Türkiye” sloganıyla yola çıkılan projenin temel hedefi Türkiye’de öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, özellikle istihdama yönelik öğrenme programlarına erişimi ve katılımı artırmaktır. İlimizde eğitimler ısı yalıtım sektörü alanında yapılacaktır. Bugünkü bilgilendirme toplantısının ülkemizdeki Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranına önemli katkı sağlayacağını düşünerek tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Toplantı daha sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları ve Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt’un konuşmaları ile devam etti.Proje Takım Lideri Sean Curley  “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmeye Genel Bakış ve Proje Tanıtımı” konulu,  Proje İletişim Uzmanı Gülru Topçu ise “Hayat Boyu Öğrenme için İletişim Faaliyetleri” konulu birer sunum yaptılar.Samsun'da Hayat Boyu Öğrenme ile ilgili farkındalığın artırılması için yapılabilecek iletişim faaliyetleri ile ilimizdeki hayat boyu öğrenmenin mevcut durum analizi görüşüldü.Gerçekleştirilen toplantıya ayrıca, Bakanlık Temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, Yaygın Eğitim Kurumları Yöneticileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcileri, Belediye Başkanlıkları temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.