"Öğrenme Güçlüğü Çeken Öğrencilere Uygulanan Akran Zorbalığı Nasıl Önlenir"

"Öğrenme Güçlüğü Çeken Öğrencilere Uygulanan Akran Zorbalığı Nasıl Önlenir"
Samsun Anadolu Lisesi tarafından ‘’Öğrenme Güçlüğü Çeken Öğrencilere Uygulanan Akran Zorbalığı Nasıl Önlenir?’’ ’’How To Prevent School Bullying Of Students With Educational Needs’’ projesinin Portekiz hareketliliği gerçekleştirildi.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus + kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan hibe ile desteklenen proje kapsamında Portekiz’in Tomar şehrindeki Agrupamento De Escolas Nuno De Santa Maria okulunu ziyaret eden Samsun Anadolu Lisesi; Proje ortakları İspanya, Portekiz, Bulgaristan, Polonya ve Türkiye/Çorum’dan katılan öğrenciler proje aktivitelerini yaparken birlikte zaman geçirme şansı da yakaladılar. Bir İngilizce şarkıyı işaret dili kullanarak  anlattılar ve kendi yazdıkları zorbalık ile ilgili şiiri seslendirler. Bu sayede öğrenciler hem İngilizce konuşma becerilerini geliştirdiler hem de kültürel paylaşımlarda bulundular.

İlk hareketliliği Çorum’da,ikinci hareketliliği Polonya’da yapılan projenin üçüncü hareketliliği Portekiz’de  başarıyla gerçekleştirildi. 

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.