ÖĞRENCİLERE TEKNİK GEZİ

ÖĞRENCİLERE TEKNİK GEZİ
MMO Samsun Şube, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde öğrenim görmekte olan öğrenci üyelerine yönelik teknik gezi düzenledi

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde öğrenim görmekte olan öğrenci üyelerine yönelik Samsun Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Domak Pompa ve Makine Sanayi A.Ş., KOSGEB Samsun Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Resman Cam PVC Alüminyum San. Tic. A.Ş.’ye teknik gezi düzenledi.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi’nin düzenlediği teknik geziye 32 Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Öğrenci Üyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Onur YONTAR, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Cevdet SAĞLAM ve Bekir AKARSU, Mühendisleri Odası Samsun Şube Teknik Görevlisi Faik YILMAZ ve Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Basın-Yayın Sorumlusu Onur DÜZOVALI katılmıştır.

Öğrenci Üyeleri karşılayan Domak Pompa ve Makine Sanayi A.Ş.’den Endüstri Mühendisi Semih ÇELİKKOL ve Metalurji Mühendisi Yusuf KIRAN Öğrenci Üyelerimize, dökümhane, talaşlı imalat ve Ar-Ge birimi hakkında bilgi verdikten sonra KOSGEB Samsun Hizmet Merkezi Müdürlüğüne geçildi. KOSGEB Samsun Hizmet Merkezi Müdürü Endüstri Mühendisi Ahmet DURSUNOĞLU tarafından KOSGEB tanıtımı ve girişimcilik destek programı hakkında bilgi verdikten sonra Resman Cam PVC Alüminyum San. Tic. A.Ş.’ye geçilerek Endüstri Mühendisi Şahin TAŞLI ve Makine Mühendisi Volkan Erdem BAHADIR tarafından cam kesim merkezi, cam işleme, cam temperleme, büyük ısı cam tesisi, pvc üretimi, pencere ve kapı üretimi, planlama ve üretim bölümleri hakkında öğrenci üyelere detaylı teknik bilgi vermişlerdir.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN ve Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Öğrenci Üye Komisyon Başkanı Doğancan ÜZÜM Öğrenci Üyelere Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube’nin tarihi, bugüne kadar yapılan etkinlikler ve bundan sonra öğrenci üyelere yönelik olarak düzenlenecek olan teknik geziler, teknik seminerler, bilgisayar kursları, deneyimler toplantıları hakkında detaylı bilgi aktarmışlardır.

Teknik Gezi ile ilgili basına bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN “Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube’nin öğrenci üyelerine yönelik kongre, kurultay, çalıştaylar ve deneyimler toplantıları yanı sıra düzenlenen teknik geziler ile öğrenci üyelerin teknik donanımlarının arttırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü ve öğrenci üye komisyonundan gelen talepler doğrultusunda seminerlerin ve eğitimlerin düzenlendiğini” söyleyerek “2015 - 2016 Eğitim Öğretim Döneminde şu ana kadar 200’ün üzerinde Öğrenci Üyesi için staj yeri oluşturarak öğrencilerin teorik bilgilerinin pratik bilgilerle pekiştirilmesine yardımcı olduklarını” açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.