ÖĞRENCİLERE SOSYAL SORUMLULUK

ÖĞRENCİLERE SOSYAL SORUMLULUK
Samsun’un Bafra ilçesinde yeni açılan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Samsun Maarif Hareketi kapsamında uygulamayı planladıkları projelerle eğitimde sağlam temeller atmayı hedefliyor

YENİ AÇILAN OKULDA EĞİTİMDE SAĞLAM TEMELLER ATILIYOR

                Samsun’un Bafra ilçesinde yeni açılan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Samsun Maarif Hareketi kapsamında uygulamayı planladıkları projelerle eğitimde sağlam temeller atmayı hedefliyor.

                2016-2017 eğitim öğretim yılına ilk kez alınan 204 öğrencisiyle meslek liseleri arasında ilk sıralara yerleşmeyi hedefleyen Bafra Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, idareci, öğretmen, veli ve personelleriyle bu amaca kilitlenmiş görünüyor.

                İlk olarak öğrencilerinde sosyal sorumluluk seviyesini artıracak projeleri hayata geçirerek temel atmayı planlayan okul personeli , bu amaç doğrultusunda mavi kapak toplama, atık pil toplama ve ekmek israfını önleme projelerini uygulamaya koyarak çalışmaları başlattılar. Öğrencilerin gerek okulda arkadaş çevresinde ve gerekse oturdukları mahallelerinde yaşayan insanları bu kampanyalara yönlendirerek toplumsal dayanışmayı artırmak, daha sağlıklı bir çevrede sağlıklı yaşam ortamları oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalarda son derece istekli oldukları görüldü.

                Konu ile ilgili olarak Okul Müdürü Ayhan Kandazoğlu; “Samsun Maarif Hareketi kapsamında okulumuz öğretmenleriyle yaptığımız çalışmalar sonucunda bir çok faaliyetlerde kendimize göre hedefler belirledik. Bunlardan bir tanesi de bu tür sosyal sorumluluk projeleriydi. Görevli arkadaşlar zaman kaybetmeden çalışmalara başladılar. İlk etapta Mavi kapak ve atık plastik malzeme toplama kampanyası, atık pillerin doğaya zarar vermesini önleme, atık kağıtların dönüşüme kazandırılması, ekmek israfını önleme amacıyla halka bilgilendirme çalışmaları yapılması ve beyaz bayrak, bu benim eserim gibi etkinliklerle başlangıç yapılmıştır. Yıl sonuna kadar devam edecek bu etkinliklerde görev alan öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Hedeflerimizi belirledik, okulumuzun ilk defa eğitim öğretime başlamış olması nedeniyle sağlam bir okul kültürü oluşturmak amacındayız. İnşallah eksiklerimizi en kısa zamanda gidererek amacımıza kısa zamanda ulaşacağız” dedi.

                Okul idarecileri, projelerden sorumlu öğretmenler ve proje ekibindeki öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Oktay ZERRİN-Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.