Öğrencilere ‘bonzai’ kitabı

Öğrencilere ‘bonzai’ kitabı
Seyhan Belediyesi uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında gençleri bilinçlendirmek için Meltem Yıldırım'ın yazdığı ve uyuşturucu maddelerin zararlarının anlatıldığı ‘Bonzai’ adlı kitabı öğrencilere dağıttı.

Seyhan Belediyesi'nin uyuşturucu ile mücadele için başlatmış olduğu çalışmalar kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine Meltem Yıldırım'ın yazdığı ve uyuşturucu maddelerin zararlarının anlatıldığı bonzai adlı kitap dağıtıldı. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki kitap dağıtım töreninde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, uyuşturucu maddenin zararlarına değinerek bonzai ve buna benzer uyuşturucu maddelerden uzak kalmalarını istedi. Başkan Karalar, "Adana'da uyuşturucu sorunu oldukça fazla Seyhan'da ise en fazla. İlçemizdeki uyuşturucu kullanımı Türkiye ortalamasının 3 misli. Biz burada doğup büyüdüğümüz için sorunları yakinen biliyoruz. Gençlerde uyuşturucu kullanımı çok yaygınlaşmaya başladı." ifadelerini kullandı.

KARALAR: UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTIK

Göreve geldiği günden bu yana belediye olarak uyuşturucuya savaş açtıklarını belirten Başkan Karalar, bu anlamada çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek; "Göreve geldiğimiz günden bu yana adeta uyuşturucuya savaş açtık. Uyuşturucu bağımlısı olmuş arkadaşlara 20 bin metre karelik bir rehabilitasyon merkezi açıyoruz. Türkiye'de örneği var ama Adana ilk olacak. Türkiye sizden çok şey bekliyor. Biz bunlarla ilgili görev üstlenebiliriz. Rehabilitasyondan geçmiş tedavi görmüş bir arkadaşımız 10 kişiyi bu illetten vazgeçirebilir. Sizlerde bunun bilincinde olursanız sizlerde insanları yönlendirebilir. Uyuşturucu kullanımının önüne geçebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, Meltem Yıldırım'ın Bonzai adlı kitabı öğrencilere dağıtıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.