Öğrencilere 'bağlama'lı doping

Öğrencilere 'bağlama'lı doping
Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Çınarlık Ortaokulu'nda fen bilgisi öğretmenliği yapan Ali Sarıbaş, öğrencilerinin ilgisini artırmak amacıyla zaman zaman derslerde bağlama çalıp türkü söylüyor.

Sarıbaş: "Uygulama sayesinde çocukların derse ilgi ve isteklerinin arttığını gördüm. Müzik eşliğinde zihinlerini dinlendiriyorlar. Derse karşı daha dikkatli ve ilgili oluyorlar" diye konuştu.


Samsun'un Çarşamba ilçesinde fen bilgisi öğretmenliği yapan Ali Sarıbaş, sıkıldıklarını hissettiği zaman bağlama çalıp türkü söyleyerek öğrencilerinin derse ilgisini artırmaya çalışıyor. Çınarlık Ortaokulu'nda fen bilgisi öğretmenliği yapan 35 yaşındaki Sarıbaş, küçük yaşlarda öğrendiği bağlama çalmayı hayatından bir daha çıkarmadı. Mesleğinde 10 yılı geride bırakan Sarıbaş, son bir yıldır da öğrencilerinin derse ilgisini müzikle artırmaya çalışıyor. Sıkılan öğrencilerini müzikle dinlendirerek yeniden derse hazırlayan Sarıbaş, böylece sıradan olmaktan çıkararak, dersleri öğrenciler için daha cazip hale getiriyor. Ali öğretmenin bağlama eşliğinde söylediği türkülere öğrenciler de katılıyor. Zaman zaman istekte de bulunan öğrenciler, bir süre sazlı sözlü türkü söyledikten sonra yeniden derse dönüyor.


"UYGULAMA BAŞARIYI'DA ARTIRDI"


Sarıbaş, yaptığı uygulamanın öğrencilerin dikkatini artırdığını söyledi. Uygulamayı başarılı olduğunu görünce sürdürdüğünü belirten Sarıbaş, "Uygulama sayesinde çocukların derse ilgi ve isteklerinin arttığını gördüm. Müzik eşliğinde zihinlerini dinlendiriyorlar. Derse karşı daha dikkatli ve ilgili oluyorlar" dedi.Genelde yöresel türküler söylediklerini aktaran Sarıbaş, öğrencilerin uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi.Sarıbaş, öğrencilerin mutluluğunun başarılarına da yansıdığına işaret ederek, "Öğrencilerimiz fen bilgisi dersine daha ilgili hale geldi. Başarı ortalamaları yükseldi. Ayrıca 600 projenin katıldığı yarışmada küresel sorunlara çözüm dalında hazırladığımız projemiz, Türkiye ikincisi oldu. Çocuklarımız gayet mutlu. Hem deneyle hem de müzikle eğleniyorlar." ifadelerini kullandı.

ÖGRENCİLER'DE MEMNUN

Okulun 7. sınıf öğrencisi Muhammed Berkay Aydın ise öğretmenlerinin bağlama çalarak türkü söylemesi sayesinde derslerin daha eğlenceli geçtiğini söyledi.Öğrencilerden İlayda Gündüz de öğretmenlerinin bağlama çalmasıyla derslerin sıradan olmaktan çıkarak zevkli hale dönüştüğünü vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.