ÖĞRENCİLERE 15 TEMMUZ'U ANLATTI

ÖĞRENCİLERE 15 TEMMUZ'U ANLATTI
Başkan Togar Öğrencilere 15 Temmuz’u anlattı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar okul ziyaretleri esnasında öğrencilere 15 Temmuz günü yaşananları ve darbecilerin hain planlarına karşı halkın direnişini anlattı.

15 Temmuz günü ve sonrası her öğrenciye anlatılmalı

Demokrasiye, Milli iradeye, Ülkenin huzur ve güvenliğine yönelik FETÖ terör örgütünün bir gurup askeri ihanet çetesi tarafından yapılan darbe girişimine en güzel cevabı milletin verdiğini ziyaret ettiği her okulda öğrencilere anlatan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananların okul sıralarında eğitim öğretim gören her Türk evladına anlatılmalıdır. Öğretmenler, aileler, siyasiler ve o geceyi yaşayanlar her fırsatta tekrar tekrar Ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı vatansever Milletin destan yazan duruşu anlatılmalı’’ dedi.

Başkan Togar öğrenciler yaptığı konuşmada ‘‘Vatana, millete ihanet eden askeri terör şebekesinin oyununu aziz Türk Milleti bozarak tüm dünyaya demokrasi dersi verdi. Darbe girişimine karşı meydanlara inen millet cadde ve sokaklarda gece gündüz demeden demokrasi nöbeti tuttu. Cumhurbaşkanımız, Büyük Millet Meclisi Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ilk dakikadan itibaren olayları takip edip krizi profesyonelce yöneterek kahramanca irade göstermişlerdir. Türkiye’nin tüm illerinde, ilçelerinde millet meydanlara inerek darbecilere karşı duruşlarını en güzel şekilde sergilediler. Askeriyenin içine sızan bazı hainlerin ülkeye, insanlığa ve demokrasimize karşı geçmiş alışkanlıklarını yinelemek için harekete geçmişlerdi. Vatandaşlarımız geçmiş yıllarda yaşanan darbelerin acısını ve ülkemize kaybettirdiklerini çok iyi bildiği için böyle bir kalkışmaya karşı geldi. Toplara, tüfeklere, uçaklara karşı vatan millet sevgisiyle vücutlarını siper ettiler. İlk defa ülkemizde siyasi partilerimiz ve her türlü siyasi partiye sahip yediden yetmişe kadın erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı herkes sokaklara dökülerek demokrasiye sahip çıktı. Hainlere gereken dersi verdi. Kendi halkına, kendi güvenlik güçlerine silah sıkan bizim askerimiz olamaz. O bir grup asker vatan hainidir. Bizim askerimiz vatan evlatlarımız görevinin başında. Bizim askerimiz halkına, meclisine, Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanı Külliyesine bomba atmaz, silah sıkmaz, halkının üzerine tank sürmez. İşte bizim askerimiz, bizim polisimiz her şeyden önemlisi yüce Türk milleti bu hainlere en güzel dersini verdi"diye konuştu.

15 Temmuz unutturulmamalı

Darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaşananları öğrencilere anlatan Başkan Togar ‘‘Bu anlattıklarımı asla unutmayın. 15 Temmuz ve bu destanı yazan şehitlerin yaşadıkları dünyaya ders oldu. Sizler gelecek güzel günlerin aydınlık yarınların asil sahiplerisiniz. Yaşananları iyi öğrenin ve arkadaşlarınıza öğretin’’ şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.