Öğrencilerden kadına şiddete protesto

Öğrencilerden kadına şiddete protesto
SAMSUN'da, Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçe meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde, sokak tiyatro gösterisi düzenleyerek, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, kadınlara uygulanan şiddeti protesto etmek için eylem düzenledi. 'Kadına şiddete son. Çocuk gelinlere hayır. 3 yılda 130 bin çocuk gelin oldu. Kadının değer gördüğü bir toplum istiyoruz. Her gün canımız yanıyor' yazılı pankartlar açan öğrenciler, Bafra Meydanı Atatürk anıtı önünde toplandı. Temsili olarak ağızları bantlanmış, elleri ve ayakları zincirlenmiş olan öğrenciler, zincirlerini kırarak, 'Kadına şiddet son bulsun' diye haykırdı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Bafra Anadolu Lisesi öğrencisi Tuana Uncu, şöyle dedi:

"Gönül isterdi ki bugün güzel şeylerden bahsedelim. Ne yazık ki dünyada ve ülkemizdeki istatistiki bilgiler ve de yaşanan gerçekler, kadınların bu talep ve arzuların tamamen aksini yansıtmakta. Kadın cinayetlerinin yüzde 70'i eşleri veya sevgilileri tarafından işlenmektedir. Ülkemizde 39 milyon nüfusa sahip olan kadınların yüzde 75 oranındaki kesimi çalışmamakta, yüzde 41,9'u fiziksel ve cinsel şiddete maruz bırakılmaktadır. Kadına yönelik şiddetin son yılarda yüzde 1400 artmasına karşın, yüzde 48,5 oranındaki kadın, uğradığı şiddeti anlatamamakta, kadına yönelik şiddet konusunda alt ve üst gelir gurupları arasında da pek bir farklılık bulunmamaktadır."

Özgecan Aslan'ın geçtiğimiz yıl vahşice kurban edilen 290 kadından sadece 1'i olduğunu ifade eden Uncu, şöyle devam etti:

"Birkaç gün önce de Dr. Aynur Dağdemir, 295 kurban arasına katıldı. Cinayetler azalmıyor, her gün, her yıl gittikçe çoğalıyor. Her gün televizyonda kadına yönelik şiddet haberini izliyoruz. Bizler bu gerçekleri görüp duyarsız kalamazdık. Okulumuzda bununla ilgili bilgilendirici eğitimler aldık, bu konuyu halkımızla paylaşmak ve dertleşmek istedik, tüm ümidimiz şiddetin olmadığı mutlu yaşamlar dileğiyle, duyarlılığınız ve katılımınız için teşekkür ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.