Öğrencilerden Etwinnig Kutlaması

Öğrencilerden Etwinnig Kutlaması
SAMSUN Çarşamba Anafartalar Ortaokulu’nda, İlkadım Mustafa Kemal İlkokulu’nun da katılımıyla 9 Mayıs günü Etwinning 11’ci yıldönümü kutlama programı düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Etwinnining projeleri kapsamında Samsun İlkadım Mustafa Kemal İlkokulu ve Çarşamba Anafartalar Ortaokulunda 'Twintv' başlıklı bir proje yürütüyor. Anafartalar Ortaokulu İngilizce Öğretmeni ve proje koordinatörü Seçil Sezen, "Türkiye’nin 2009 yılında dahil olduğu Etwinning projeleri hem öğretmenlerin mesleki gelişmesi hem de öğrencilere uluslararası projede çalışma sorumluluğunun kazandırılması, bilgi teknolojilerinin projenin her aşamasında etkin kullanma bilgilerinin geliştirilmesi, öğrendikleri yabancı dilleri doğal ortamda kullanmalarının sağlanması ve özgüvenlerinin geliştirilmesi ve farklı kültürlere karşı hoşgörülü olmaları bilincinin kazandırılması açısından destek olmaktadır. Etwinning 11’nci yıldönümü nedeni ile tüm Etwinning Ülkelerinde eş zamanlı olarak kutlamalar yapılmaktadır. Bizler de okulumuzda Etwinning Kulübü olarak bu günü kutlama hazırlıklarına haftalar öncesinden başlayarak öğretmenlerimizin de desteğiyle çeşitli oyunlar, sergiler, yürüyüş, yarışmalar, sunular, okul bahçemizde öğrencilerimizden oluşan Etwinning logosu şekli oluşturulması, şarkılar ve balonlarla iki okulun öğrenci, idareci, öğretmen ve velilerinin de katılımıyla büyük bir coşku ile kutladık" dedi.


Mustafa Kemal İlkokulu İngilizce Öğretmeni İnnap Kaya ise, "İki okul öğrencileri Etwinning Portalı’nda proje çalışmalarına katılmalarının yanısıra birçok kez Twintv projesi kapsamında çeşitli etkinliklerle bir araya gelmişlerdir. Böylelikle öğrenciler arasında işbirliği ve uyum sağlanmıştır. Kutlama gününde emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.