ÖĞRENCİLER'DEN ANLAMLI DAVRANIŞ

ÖĞRENCİLER'DEN ANLAMLI DAVRANIŞ
Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileriyle öğretmenleri Bafra Görme Engelliler Derneği'ni ziyaret ettiler.

Ziyarete okul öğretmenlerinden Makbule Badur, Aysun Yahşi Arslan,Tuğba Bayraktar ve Ayşegül Demir ile beraberlerindeki 25 öğrenci katıldı.

"Yaşam Boyu Güvenli Adımlar"Projesi Kapsamı'nda öğrencilerin hassasiyetini artırmak ve farkındalık oluşturabilmek için gerçekleştirilen eğitici ziyaret bir çok açıdan öğrenciler için çok yararlı oldu.

Öğrenciler, dernekte görme engellilerle satranç maçı yaptılar. Kabartma yazıları okumakla ilgili uygulamalı bilgiler aldılar. Gözlerini bağlayarak gerek dernek içersinde gerekse de caddeye gözleri bağlı ve ellerindeki beyaz bastonlarla; görme engelliler için kaldırımdaki özel sarı çizgili kısımda yürüyüp görme engellilerle empati kurmaya çalıştılar.

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül, Başkan Yardımcısı Naim Okay, yönetim kurulu üyesi Fatih Uyanık ve diğer üyeler etkinlikle ilgili birer konuşma yaptılar ve derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Dernek üyelerinden Fatih Uyanık ve Elif Kocabaş sazları ve sözleriyle öğrenci ve öğretmenlerine minik konser verdiler. Atanma bekleyen Edebiyat Öğretmeni ve dernek yönetim kurulu üyesi Nagihan Dursun ise"Çanakkale ve şehitler"konulu güzel bir şiir okuyarak bol alkış aldı.

Öğretmenler Makbule Badur, Tuğba Bayraktar, Aysun Yahşi Arslan ve Ayşegül demir sırayla birer konuşma yapıp duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Öğrenciler de görme engellilerin bu kadar marifetli ve başarılı olduklarını bilmediklerini; bizzat dernekte onların bu başarılı ve eğitci faaliyetlerini görüp onlarla gözleri bağlı empati kurmaktan mutlu olduklarını söylediler.

Öğretmenlerden Tuğba Bayraktar duygu ve düşüncelerini şöyle açıkladı:

"Ben bazı bilgileri öğrendim ama yaşamak çok ayrı bir duyguymuş. Ben öğrencilerimin adına çok şanslı olduklarını düşünüyorum. Erken karşılaştılar, erken empati kurdular. Büyük kazanç.

Hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün biz engelli olmasak; büyüklerimiz olabilir, evlatlarımız olabilir, annemiz, babamız olabilir. Hayatta bu sadece bizim değil; en çok sevdiklerimizin başına da gelebilir. Ben şuna inandım, şuna çok güvendim; sizlerle gerçekten gurur duydum.

Çok güçlü insanlarsınız. Yani sizler buradaysanız çok güçlüsünüz. Bizler bir adım sizden geriyiz. Siz daha çok göğüs germişsiniz zorluklara. Müthiş bir duygu ve çok daha kaliteli yaşadığınıza inanıyorum. Maşallah, Allah bu sabrı sizden hiç eksik etmesin. Bu gücü herkese bizim gibi yansıtın ki; biz daha çok bilinçli olalım. Eminim ki burada öğrencilerimizin bir çoğu ilerde büyük yerlere gelsin.

Belki belediyelere, belki Cumhurbaşkanlığı'na, belki Başbakanlığa; bilmiyorum ama bu empatiyle gelecekler en azındanbu görüşle gelecekler. En azından beyinlerinin bir köşesinde sizlere de yer verileceğini, hayata birlikte tutunacağınızı gördüler. Bunu da uygulayacaklarını gördüler.

Çok teşekkür ediyorum. Misafirperverliğiniz için de teşekkür ediyorum sizlere."

Bafra Görme Engellilr Başkanı Ömer Ergül ile Başkan Yardımcısı Öğretmen Naim Okay da Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu öğretmenleri Tuğba Bayraktar, Makbule Badur, Aysun Yahşi Arslan ve Ayşegül Demir ile derneğe gelen 25 öğrencilerine teşekkür ettiler.

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül; Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine. dernek yönetim kurulu adına ziyaretlerinden dolayı bir teşekkür belgesi takdim ettiler.

Oktay ZERRİN-Bafra

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.