Öğrenciler tiyatro ile Atatürk’ü andı

Öğrenciler tiyatro ile Atatürk’ü andı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76'ıncı yıl dönümünde Ankara'nın Polatlı ilçesinde de düzenlenen törenle anıldı.

Kaymakam Mahmut Nedim Tuncer, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saat 09.05'te sirenler çalındı, İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya kadar indirildi. Kaymakam Mahmut Nedim Tuncer, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Atatürk anıtı önünde öğrenciler ile birlikte meşale yaktı.

Anma programı daha sonra 13 Eylül Kültür Merkezi'nde devam etti. Burada, Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli Topçu Albay Cansın Çolak, Mustafa Kemal Atatürk'ün asker kişiliğini anlattı. Duatepe Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Dönmez, 10 Kasım'ı anlatan bir konuşma yaptı. Duatepe Anadolu Lisesi öğrencileri, sahneledikleri tiyatro gösterisi ile Atatürk'ün hayatını anlattı. Program, öğrencilerden oluşan oratoryo korosunun Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesi ile sona erdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.