ÖĞRENCİLER SAMSUN DİYOR

ÖĞRENCİLER SAMSUN DİYOR
Öğrenciler OMÜ Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi'nin Çarşamba ilçesinden Samsun'a taşınmasını ısrarla istiyor

BAŞKA YERLERDE DE DENENDİ
Antalya ve Bursa'da önce ilçelere kurulan fakültelerin, öğrenci sayısında azalma, öğretim üyesi sayısında azalma yaşanınca, şehir merkezlerine taşınmak zorunda kalındığını da hatırlatan öğrenciler, bu yanlıştan Samsun'da da dönülmesi gerektiğini düşündüklerini söylediler.

YÜZDELİK DİLİMLERDE DE DÜŞÜŞ YAŞANIYOR
Fakültenin ilk yıllarında 12 binlik dilimde olan fakültenin, son yıllarda hızla irtifa kaybedip 27 binler civarında seyrettiğini de söyleyen öğrenciler, zamanla bu sayının daha da altlara ineceği gerçeğinin de unutulmaması gerektiğini beyan ettiler.


KİMSENİN ETKİSİNDE DEĞİLİZ

Öğrenciler, kimsenin etkisinde olmadıklarını söyleyerek, "Olumsuz şartları yaşayanlar bizleriz. Bazı basın organlarına açıklamalarda bulunan yetkililer ve siyasiler bizim etki altında kaldığımıza vurgu yaparak, kullanıldığımız izlenimini oluşturuyorlar" dediler.

AİLELERİMİZ DE BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR
"Ailelerimizin aklı bizde kalıyor" diyen öğrenciler, "Ziyaterimize geldiklerinde, gitmek istemeyip yanımızda kalmak istiyorlar. Çünkü ilçenin ortamını pek de güvenli bulmuyorlar. Özellikle kız çocuk aileleri bu durumdan çok muzdaripler. İşte bu nedenle  pekçoğumuz evlerimizi Samsun'da tuttuk. Zaten, Çarşamba ilçesinde bulunan ev sahipleri, öğrenciye ev vermeye sıcak bakmıyorlar"şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.  

OKUL ZATEN YAKINDA KAPANIR
Öğrencileriniddiaları şu yönde; öğretim üyesi az, bir öğretim üyesi beş altı derse girmek zorunda kalıyor; fakülteye gelmek isteyen hoca da yok. böylle giderdse hem okulun kalitesi de düşer,okulun da kapanma ihtimali gündeme gelebilir. Ayrıca hocaların fakülteyi tercih etmeyişlerinin en önemli nedenlerinden biri de fakültenin şehre 30 km olması nedeniyle ailelerinin bu durumdan aşırı rahatsızlık duymaları. 

   ULAŞIM DA SORUN
Şehre otuz km. uzaklıkta olduğunu söyleyen öğrenciler, ulaşım için birkaç araç değiştirdiklerini, bunun aksi minvalde olan siyasetçilerin açıklamalarına da tepki gösterdiler. 

ONLAR İLÇENİN EKONOMİK DERDİNDE
İlçede platform açıklamaları yapan siyasilerin ve yetkililerin, ilçenin ekonomik durumunu ve imajını düşündüklerini sözlerine ekleyen öğrenciler, "Aslında onlar, OMÜ'den de ayrı bir Çarşamba Üniversitesi peşindeler. Yapılmasın demiyoruz fakat Hukuk Fakültesi olarak biz Samsun'a taşınalım istiyoruz. Şu an zaten faaliyetine son verilen bir üniversite var Samsun'da, yani bina sorunu da yok" dediler.  Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum