Öğrenciler mobil bağımlılığa vurgu yaptı

Öğrenciler mobil bağımlılığa vurgu yaptı
SAMSUN'da İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, mobil bağımlılığı en aza indirmek ve cep telefonları yerine kitap okumayı artırmak için 'Mavi Balon' etkinliği düzenledi.

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'nde düzenledikleri 'Mavi Balon' etkinliği büyük ilgi gördü. 'Bir Özgürleşme Projesi' başlığıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler gözlerine siyah bant bağlayıp bir süre ellerindeki telefonlarla ilgilendi. Kitap ve mavi balon taşıyan diğer öğrencilerin gelişi ile birlikte gözlerindeki bantları çıkartan öğrenciler, daha sonra telefonları bırakıp kitap okumaya başladı.

2 öğrenci tarafından sergilenen 'Uyanış' adlı dans gösterisinin ardından ise öğrenciler, üzerlerinde "Ben kitapların zihnindeki zincirleri kıracağına inanan bir gencim. Sen ise okumak özgürlüktür hareketinin son ayağısın. Bu yazıyı okuduğuna göre özgürlük balonlarımız gözlerimizdeki karanlığı uzaklaştırıp yolculuğunu tamamlamış demektir. Sana düşen ise bu yazıyı hatıra olarak saklaman ve bu balonun ayaklar altında kalmasına ya da toprağa karışmasına izin vermeyerek, onu çöpe atmandır. Haydi, şimdi senin sıran" yazılı mavi balonları gökyüzüne bıraktı.

Etkinlik sonunda konuşan Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Sevgi Şener, "Etkinliği mobil bağımlılığı en aza indirmek ve cep telefonların yerine kitap okumayı artırmak amacıyla planladık. Gözlerimize bağladığımız siyah bantlar teknolojiyle gelen körlüğü temsil ediyordu. Mavi balonları uçurduktan sonra kitap okumaya başladık ve kişisel farkındalığımız arttı. Bunu anlatmaya çalıştık. Dans gösterisi de uyanışımızın dansıydı. Kitap okumayla aydınlanan bilincimizi, gelişen iletişimimizi simgeliyordu. Projeyi ilk olarak Samsun'un en işlek caddesinde hayata geçirdik. Bundan sonra da otobüs duraklarında ve diğer ilçelere taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Etkinlikte ayrıca konuyla ilgili bir resim sergisi de açıldı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.