Öğrenciler canlarını zor kurtardı

Öğrenciler canlarını zor kurtardı
KONYA’da kavşakta kamyonetle çarpışan belediye otobüsü, kontrolden çıkıp yolun sağındaki bir vakfa ait Kuran kursunun bahçe duvarını yıkıp bahçeye daldı.

Otobüsün hızla geldiğini gören bahçedeki 3 öğrenci kaçıp canını zor kurtardı. Kazada çarpışmanın etkisiyle fırlayan sürücü Nebi Renklioca, kamyonetinin altında kalması sonucu yaşamını yitirirken, belediye otobüsündeki 4 yolcu da yaralandı. Kaza anı ise Kuran kursunun güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Kaza, bugün saat 10.45 sıralarında merkez Karatay İlçesi Yeniceler Mahallesi’nde meydana geldi. Küçükkumköprü- Alaaddin seferini yapan Selçuk Küçükdemir, idaresindeki 42 KC 402 plakalı belediye otobüsü kontrolsüz kavşakta 47 yaşındaki Nebi Renkliolca’nın kullandığı 42 LU 766 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kontrolden çıkan belediye otobüsü yolun sağındaki bir vakfa ait olan Fatih Erkek Kuran Kursu'nun bahçe duvarını yıkıp, bahçeye daldı. Bu sırada bahçede bulunan 3 öğrenci otobüsün hızla geldiğini görünce kaçıp canını zor kurtardı. Otobüs, bahçede park halindeki bir minibüse çarpıp durabildi. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan kamyonet ise yaklaşık 100 metre ilerideki cami inşaatının duvarına çarparak durabildi. Bu sırada kapının açılmasıyla fırlayan sürücü Nebi Renkliolca kamyonetinin altında kalması sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada hafif şekilde yaralanan belediye otobüsündeki Nesibe Yılmaz, Meryem Kabak ve Ümmü Gülsüm Aylıdere ile kimliği belirlenemeyen 1 kişi yaralandı. Yaralı 4 yolcu ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazadan yara almadan kurtulan bazı yolcular ise kırılan camdan atlayıp, otobüsün dışına çıktı.
Kaza anı ise kuran kursunun güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.
Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.  (DHA)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.