ÖĞRENCİLER ALMANYA YOLUNDA

ÖĞRENCİLER ALMANYA YOLUNDA
Ulusal ajans tarafından sürdürülen 1944 proje arasından seçilen Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapmış olduğu, ‘Dijital Medya Uygulamaları’ isimli proje hayata konuldu.

Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personellerinin eğitimini içeren Dijital Medya Uygulamaları Projesi ile Radyo Televizyon alanı ve Gazetecilik alanı öğrencileri İspanya, Almanya, İtalya, Polonya gibi 4 farklı Avrupa ülkesini ziyaret edecek. 

Proje kapsamında, 4-19  Aralık tarihleri arasında, Radyo Televizyon alanında  3D Max, Adobe Premiere, After Effects , Auto Desk Maya Gazetecilik alanında ise InDesign, Photoshop ve Corell programlarının eğitimini alacak ilk grup Almanya Berlin’e havalandı.

Radyo-Tv Öğretmeni Emel Özün Akyıldız ve ilk grupta yer alan öğrencilerini yolcu etmek için Samsun Çarşamba Havaalanında bulunan Piri Reis Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Şahin, bilgi verdi.

Şahin, Yurt içinde Samsun, Elazığ, Malatya, Rize, Adana  ve Mersin olmak üzere toplam 6 Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin katıldığı projede 40 Radyo-Televizyon , 40 Gazetecilik alanı öğrencisi  ve 16 alan öğretmeni eğitim alacak. Proje kapsamında Radyo Televizyon alanında alanları ile ilgili  3D Max, Adobe Premiere, After Effects , Auto Desk Maya programları için Almanya ve İtalya, Gazetecilik alanında ise alanları ile ilgili InDesign, Photoshop ve Corell programları sayesinde öğretmen ve öğrencilerimiz mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirmek için  İspanya ve Polonya’da 16’şar günlük eğitime katılacaklar. Dijital medya alanındaki güncel teknolojiye ulaşarak bilgi ve tecrübelerini artıracak olan öğretmen ve öğrencilerimizin öğrendikleri yeni yöntem ve teknikleri, teknolojik gelişmeleri ülkemize taşıyacaklarına inanıyorum” dedi.                            

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.