Öğrenci ve memurun simidine yüzde 50 zam

Öğrenci ve memurun simidine yüzde 50 zam
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek, satışa sunduğu simit ve poğaçalara yüzde 50 oranında zam yaptı.

 Milli Kütüphane’ye gelen binlerce öğrenci ve çevredeki bakanlıklarda çalışan memurlar, İnönü Bulvarı’ndaki Halk Ekmek satış yerinde önceden 50 kuruşa aldığı simit ve poğaçalara artık 75 kuruş ödüyor.

Milli Kütüphane ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında kalan Kamu Pazarı’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, üniversiteler ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği gıda ürünleri satışa sunuluyor. Türkiye’nin en büyük kütüphanesi konumundaki Milli Kütüphane’ye gelen öğrenciler, Halk Ekmek’te satılan unlu mamüllerle doyuruyor. Ayrıca çevredeki bakanlıklarda çalışan memurlar ile bölgeye yakın semtlerde oturan vatandaşlar da buradan simit ve poğaça alıyor.

Halk Ekmek, simit ve poğaçalara bir süre önce sessiz sedasız yüzde 50 oranında zam yaptı. 50 kuruş olan ürünler artık 75 kuruşa satılıyor. Bu zam vatandaşların tepkisini çekti. İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci, "Simit ve poğaçanın yanında çay ve oturma imkanının bulunması sebebiyle Halk Ekmek’i tercih ediyordum. Simit ve poğaçalara böyle yüksek oranda zam yapılmasına anlam veremedim. Un mu yüzde 50 zamlandı, doğalgaz mı?" diye sordu.

Halk Ekmek görevlileri ise 4 yıldır zam yapmadıklarını, bu sebeple yüzde 50 oranında zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.