ÖĞRENCİ BİLDİRİSİNE İNCELEME

ÖĞRENCİ BİLDİRİSİNE İNCELEME
Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerinin bildirisine müfettiş incelemesi

SAMSUN Anodolu Lisesi'nin bazı öğrencilerinin, iddiaya göre sosyal paylaşım sitelerinde paylaştıkları bildiri ile ilgili, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olayı incelemek üzere iki müfettiş görevlendirildi. 

İlkadım İlçesi'nde bulunan Samsun Anadolu Lisesi'nin bazı öğrencileri iddiaya göre geçen Cumartesi sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından bir bildiri yayınladı. Bildiride Samsun Anadolu Lisesi'nin Türkiye'de kurulan ilk 6 Maarif Koleji'nden biri olduğu belirtilerek şu ifadeler yer aldı:"Proje okul başlığı altında son iki yıldır okulumuzda planlı bir şekilde hükümet tarafından yeni müdür eliyle gerçekleştirilen ve okulumuzu karanlığa çekmeye çalışan faaliyetlerden dolayı öfkeliyiz. Atmış yıllık okul kültürümüzü bitirip yerine bilimsel düşünceden yoksun, empati yeteneğinden bihaber ve hiçbir muhalif sese tahammülü olmayan bir nesil yaratılmaya çalışılıyor."

'FARKINDAYIZ VE SESSİZ KALMADIĞIMIZI İLAN EDİYORUZ'
Bildirdi metninde ayrıca okulda son iki yılda olduğu iddia edilenlerler de 13 madde şeklinde yazıldı. Bildiri metni, "Bizler biliyoruz ki son dönemde ortaya çıkan 'Proje okulları' uygulaması, ülkemizin bilimsel eğitimden taviz vermeyen ve sorgulama yeteneğini kazanmış nesiller yetiştirmeyi kendisine amaç edinen köklü liselerini karanlığa çekmeyi açık ve net bir şekilde hedeflemektedir. Bizler uygulanan tüm politikaların farkındayız ve bu bildiriyle birlikte bu gidişata sessiz kalmadığımızı ilan ediyoruz" ifadeleriyle sonlandı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SUÇ
Olayla ilgili İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, öğrencilerin siyasi içerikli bildiri yayınlamalarının suç olduğunu belirterek, "Cumartesi günü bildiri metni sosyal medyada yayınlandı. Metinde aslı astarı olmayan iddialar var. Biz olayla ilgili iki müfettiş görevendirdik. Onlar konuyu araştıracaklar. Metnin hazırlanmasında öğretmenlerin de dahli var mı yok mu araştıracaklar" diye konuştu.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum