'Oğlum bombacıyı görmüş'

'Oğlum bombacıyı görmüş'
Ankara'daki bombalı saldırılarda yaralananlardan Abdulselam Altun'un babası Mehmet Ali Altun, oğlunun bombacıyı gördüğünü anlattığını belirterek;

"Çocuğum bombacıyı görüyor, diyor ki "Ben 'bomba' dedim, bu adam panikledi, kaçtı. Ama elindekini çantayı bıraktı, sonra da bir şeye bastı, ortalık ateş oldu" diye anlattığını kaydetti.
Patlamanın ardından yaralı yakınlarının Ankara Numune Hastanesi'ndeki bekleyişi devam ediyor. Hastanede yaralı olarak yatan Abdulselam Altun'un babası, basın mensuplarına oğlunun hastaneye kaldırılmadan önce bombacıya ilişkin görgü tanıklığını aktardı. Mehmet Ali Altun, oğlunun bombacıyı gördüğünü dile getirerek; "Bütün dünya basınına söylüyorum. Bombacının sırt çantası vardı, sakallıydı. Çocuğum bombacıyı görüyor. Oğlum dedi ki "Ben 'bomba' dedim, bu adam panikledi, kaçtı. Ama elindeki çantayı bıraktı, sonra da bir şeye bastı, ortalık ateş oldu." Çocuğumun bütün yüzü, saçları, elbiseleri yanmış. Çocuğumun ayakları kopmuş. Bombacı öldü mü ölmedi mi bilmiyorum. Çocuğum bombacıyı görmüş. Kendisi elindeki bombayı bırakmış, elinde pim varmış. Oğlum "bastığında üstüme ateş geldi' dedi" diye anlattı.

"BUNLAR BURAYA BOMBA ATMAYA GELMEDİ, BARIŞ İÇİN GELDİ"

Baba Mehmet Ali Altun, oğlunun öğretmen olduğunu söyleyerek; "Buraya bomba atmaya gelmedi. Benim çocuğum buraya karıncanın bile hakkını savunmak için geldi. Diğer oğlum bilgisayar mühendisi. Yani bunlar buraya bomba atmaya gelmedi, barış için geldi. Ne hakkınız var? Bizim karşımızı inat olsun diye polisi.... Ya polis de bizim polisimiz, asker de bizim askerimiz. Kesinlikle bunu ayırt etmeyin. Ama ayırt eden kendisidir. Kendisi ne yapmaya çalışıyor? Ayrımcılık yapıyor. Başka ülkelerde köprü yıkılıyor, oranın sorumlusu istifa ediyor. Bakın size söylüyorum; Biz Kürdüz. Aslını inkar eden haramzadedir" diye konuştu.

"3 ÇOCUĞUM PATLAMADA YARALANDI"

Baba Altun, hastane ile Adli Tıp arasında mekik dokuduğunu söyleyerek; "Hayatını kaybeden ailemden, tanıdığım insanlar var. Benim 3 çocuğum patlamada yaralandı. Ne yapacağımızı şaşırmışız. Bunun sorumlusu kim? Biz kimin vatandaşıyız? Bize böyle ezbere kimlik vermesinler. Akşam yatmadık. Biz gidiyoruz ama nerede nasıl olacağını bilmiyoruz. Kadir'in cenazesini zor bulduk. Olmaz böyle bir şey ? Cumhurbaşkanı kimin Cumhurbaşkanı? Bizim çocuklarımız sadece barış istiyor. Ellerinde silah mı vardı? Polis niye önlem almıyor. Ayağı kopan çocuğum öğretmendi. Niye bunun hayatıyla oynuyorsunuz?" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.