Ofis-Sen'den ' Siyaset, Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı' Talebi

Ofis-Sen'den ' Siyaset, Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı' Talebi
DESK-(Demokratik Sendikalar Konfederasyonu)'na bağlı Ofis-sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül....

Memur Sendikalarının En Büyük Sıkıntısının Siyaset yapma, Grevli Toplu Sözleşme haklarının Bulunmaması Olduğunu, Sendikaların Bu Konuda Ortak Hareket Etmesi Gerektiğini Söyledi.


Ofis-sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, yaptığı yazılı basın açıklamasında sendikaları birlik olmaya davet Ederek şunları söyledi; Gül, “Memurlara Siyaset ve Grevli Toplu Sözleşme Hakkının verilmesi ve konuda da bu sorunların çözümlenebilmesi için tüm sendikaların ortak hareket etmesi gerekmektedir. Siyaset yasağının kaldırılması, siyasete kalite ve güven getirecektir. Siyaset yasağının ortadan kalkması ile birlikte, haklarının da iyileştirilmesi konusunda masada birileri tarafından pazarlık konusu olarak kullanılmasından da çıkacaktır. Grev konusunda şunu düşünüyoruz: Grev, kamu görevlisinin kendine özgüvenini sağlayacak önemli bir unsurdur. Grevi, kamu görevlisinin savunma mekanizması olarak görüyoruz. Bu nedenle kamu görevlilerine grev hakkının verilmesini talep ediyoruz” dedi. 

Memura En Az % 10+10+150 TL. Seyyanen zam yapılmasını İstiyoruz.
Hükümetin enflasyon beklentileri hiçbir zaman tutmamış ve sürekli revize edilmiştir. Enflasyon farkı verilmesi, maaşların yerinde sayması ve sadece enflasyon zararının karşılanması anlamına gelir. Bu nedenle maaşların iyileştirilmesini bekliyoruz. Enflasyon farkının mutlaka verilmesinden ve kamu görevlilerinin enflasyona ezdirilmemesinden yanayız. Kamu görevlilerinin maaş ve ücret politikasının günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Özellikle emeklilerimiz perişan hâldedir. Emeklilere kalkınmadan pay verilerek maaşlarının günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz.


Toplu Sözleşme Görüşmelerine Bütün Sendika Temsilcileri Katılmalıdır. 
Gül, Hükümet Yetkilisi ile masaya oturanlar arasında tüm sendika iş kollarının genel başkanları ya da hiç olmazsa tüm konfederasyon başkanları da bu görüşmelere dâhil edilmelidir. Her cümlenin başında Demokrasiden bahsedenler, işlerine gelmediği zaman hep benim dediğim olsun mantığı ile olaylara bakmaktadırlar ve kendilerinden başkalarını tanımamaktadırlar. Ancak şu unutulmamalıdır ki; çoğunluğun sağlanamadığı bu tür görüşmeler demokrasiye aykırılık teşkil etmektedir. Toplu sözleşme görüşmelerinde memur emeklilerini temsil edecek bir temsilci de bulunmamaktadır. Bu nedenle memur emeklileri bir kişinin inisiyatifine bırakılmaktadır. Bu sebeple emeklilerin örgütlenmelerinin önün açılarak kendilerine örgütlenme hakkının verilmesi gerekmektedir. Sadece bir konfederasyona karar verme yetkisinin verilmesi demokratik ve sendikal örgütlenmenin ruhuna aykırıdır. Bu aykırılığın giderilmesinden yanayız dedi.
Ofis-sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, Toplu Görüşme Taleplerini sıralayarak konuşmalarına şu şekilde devam etti;  

Eşit işe, Eşit Ücret Yalan Oldu!
Gül, Hükümetin, iktidara geldiği günden bu yana eşit işe, eşit ücrete söylemi tam bir fiyasko ile sonuçlanmış, aynı işe yapan kamu çalışanları arasındaki maaş farklılığı uçurum haline gelerek, gelir adaletsizliği had safhaya ulaşmıştır.  Bu gelir dağılımı adaletsizliğinin biran önce gidermesini istiyoruz.
Görevde Yükselme Sınavları Düzenli Olarak Yapılmalıdır.
Bazı kamu kurum ve kurumlarında düzenli olarak görevde yükselme sınavları yapılırken, Spor Genel Müdürlüğü gibi bazı kurumlarda 8(sekiz) yıldan daha fazla süredir bu sınavlar yapılmayarak, adeta bu sınavlar yalan olmuş ve sürekli açıktan atamalarla kadrolar şişirilmiştir. Görevde yükselmek tüm memurların hakkıdır ve bu sınavların tüm kurumlarda yapılması gerekmektedir. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.