ODTÜ'LÜLER BAFRA’DA

ODTÜ'LÜLER BAFRA’DA
ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencileri planlama projeleri çalışmaları için Bafra’yı ziyaret etti

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ODTÜ’lü şehir planlayıcı adaylarını konuk etti. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerine Bafra Öğretmen Evi’nde Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçe hakkında brifing verildi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama 4. Sınıf öğrencileri bu yıl planlamalarına Samsun bölgesini seçerek çalışmalarına başladı. ODTÜ’lü öğrenciler Samsun ve bütün ilçeleri gezerek bölge hakkında bilgi sahibi oluyor. Öğrenciler, hocaları nezaretinde bölgenin sosyal, kültürel durumları, imar ve çevre düzeni planları hakkında bilgi alarak bir çalışma gerçekleştirecekler.

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Çağatay Keskinok Samsun’a ve ilçelerine gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgi verdi. Keskinok konuşmasında “Şehir ve Bölge Planlama Bölümümüzün dördüncü sınıf öğrencileri için 2016-2017 ders yılında çalışma alanı olarak Orta Karadeniz Bölgesi ve Samsun seçildi. Bunun nedeni Samsun’un önemli stratejilere sahip olmasıdır. Tarım, sanayi ve turizm sektörlerinde önemli bir yere sahip olan Samsun, aynı zamanda tarihi ve kültürel değerleriyle bu çalışmamızın için belirleyicisi oldu. İki dönemlik bir çalışma yapacağız. İlk dönemde bölge ve il ölçeğinde üst ölçekli planlama çalışmaları gerçekleştirilecek, ikinci dönemde ise bu çalışmalar ışığında Samsun kentinin mahallelerine ve konularına ilişkin alt ölçekli planlama projelerine yönelim olacaktır. Ayrıca çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ziyaret edilip görüşmeler yapılacak. Fotoğraflama çalışmalarının yanı sıra anket çalışmaları ve çeşitli incelemeler gerçekleştirilecektir” dedi.. 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de brifing öncesinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında ilçe hakkında tanıtıcı bilgiler verdi Bafra’nın turizmi, tarımı ve sanayileşmesi ile ilgili detay bilgiler veren Başkan Şahin “Tabi ki sizlerin de katkılarıyla kentleşme ve üniversiteleşme alanlarında önemli hedefleri olan ilçemizi geleceğe hazırlamak zorundayız. Türkiye’yi besleyen önemli ovalardan biri olan Bafra’mızda sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum. Dedi.

Başkan Şahin brifingin ardından, öğrencilere Bafra Pidesi ikram etti. Emrah ŞAHİN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.