ODTÜ bu kez ilk 3'te

ODTÜ bu kez ilk 3'te
İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) tarafından oluşturulan ve 'BRICS ve Ekonomisi Yükselen Ülkeler 2015' listesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 100 üniversite arasında en iyi 3. üniversite olarak 2014 yılında bir başarıya daha imza attı.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika (BRICS) ülkeleri ve Meksika, Tayvan, Polonya, Türkiye gibi ekonomisi yükselen toplam 18 ülkeden 100 üniversitenin değerlendirildiği ve ODTÜ'nün 3. olduğu listede ilk iki sırayı Çin üniversiteleri aldı. Listede Türkiye'den, ODTÜ'nün yanı sıra 7 üniversite daha yer alırken Boğaziçi Üniversitesi 7., İTÜ 8., Sabancı Üniversitesi 15., Bilkent Üniversitesi 19., Koç Üniversitesi 29., İstanbul Üniversitesi 51. ve Hacettepe Üniversitesi ise 82. oldu.

BRICS ülkeleri ve Türkiye'nin de dahil olduğu 13 gelişmekte olan ülkede faaliyet gösteren üniversiteler; hükümetler, sanayi, üniversite akademisyenleri ve yöneticileri ile öğrenci ve ailelerinin önemli bulduğu Eğitim, Araştırma, Atıflar ve Araştırma Etkisi, Sanayi Gelirleri ve Uluslararası Bilinirlik gibi 5 ana başlık altında toplam 13 performans göstergesi üzerinden değerlendirilen ve Thomson Reuters tarafından yürütülen bir araştırma sonucunda belirleniyor. Gelişmekte olan ülkeler için özel olarak geliştirilen bu sıralamada, 'Sanayi Gelirleri' ve 'Uluslararası Bilinirlik' kriterlerine Times Higher Education tarafından oluşturulan diğer sıralamalara göre daha yüksek ağırlık verildi.

2012, 2013 ve 2014 yıllarında ilan edilen 'Dünyanın En Saygın 100 Üniversitesi' sıralamalarında yer alan ilk ve tek Türk üniversitesi olan ODTÜ, son olarak Times Higher Education kuruluşu tarafından bu yıl Ekim ayında açıklanan 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri' listesinde 85. sırada yer alarak dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına giren ilk ve tek Türk üniversitesi olmuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.