Oda ve Borsa Genel Sekreterleri toplandı

Oda ve Borsa Genel Sekreterleri toplandı
Orta Karadeniz Bölgesinde ki Oda ve Borsaların Genel Sekreterleri Çarşamba'nın ev sahipliğin de bir araya gelerek “İstişare Toplantısı” yaptılar.

Çarşamba Ticaret Borsası ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliği ve organizasyonlarıyla yapılan toplantı Çarşamba Midilli Restoran da gerçekleşti. Toplantıya; Ev sahibi Çarşamba Oda ve Borsa Genel Sekreterleri, Samsun, Terme, Bafra, Havza, Vezirköprü, Ünye, Fatsa, Ordu, Sinop, Amasya, Gümüşhacıköy, Suluova, Merzifon, Çorum, Alaca, Sungurlu, Tokat, Niksar, Erbaa, Zile, Turhal'da bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları Genel Sekreterleri, Çarşamba Ticaret Borsası ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasının personelleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını yapan ev sahibi Oda ve Borsa Genel sekreterleri sonrasında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Karabük ; “Öncelikle Çarşamba'ya teşekkür ediyorum, bizleri bir araya getirdi” dedi. "Oda ve Borsa Akreditasyon Sisteminin temel prensiplerinden olan iyi uygulamaların paylaşılması ve bölgesel işbirliklerine zemin hazırlanmasının en etkili yöntemlerinden birisi, bu gerçekleştirdiğimiz bölgesel toplantımızdır” diyen ve denetimlerde stratejik planın önemine vurgu yapan Karabük, “Üyelerimizin, iş dünyasının gelişmesi ve büyümesine yardımcı olacak en yüksek kaliteli de temsil, hizmet ve destek sağlamak amaçlarına hizmet eden akreditasyon standardı ile tüm oda-borsalar illerde ve ilçelerde en etkin kurumlar olma gayreti içerisine girmişlerdir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz de üyelerimize vereceğimiz hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesini kolaylaştırıcı bir rol üstlenmiştir. Personellerimizin mesleki gelişmelerine katkı sağlamak akreditasyon sistemi gereği bizlere sunulan önemli faydalardan birisidir" diye konuştu.

Toplantıda; akredite oda ve borsaların durumu, akreditasyonla ilgili genel bilgilendirmeler, hizmet kalitesinin geliştirilmesi, stratejik plan hazırlama ve uygulamasının incelikleri, Kadın Girişimci Kurulu ve Genç Girişimci Kurulu Seçimleri ve ilgili Mevzuatı, TOBB tarafından yapılacak Üye Sicil, Muhasebe –Bütçe, Bordro ana başlıklarındaki web modüllerinin oda ve borsaların ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda tasarlanacak yeni yazılımları ile bilgi sistemleri yenileme projesi ve MERSİS'si (Merkezi Bilgi Sistemi) karşılıklı ele alarak görüş alışverişinde bulundular.


Genel sekreterlerin hatıra fotoğraf çekiminin ardından istişare toplantısı sona erdi.

Ahmet Naci KILAVUZ
Çarşamba Ticaret Borsası
Basın Danışmanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.