'Obezite yalnızca estetik sorun değil'

'Obezite yalnızca estetik sorun değil'
Prof. Dr. Alihan Gürkan, obezitenin estetik bir problem olmadığını, Türkiye’de ve tüm dünyada pek çok kronik hastalığa yol açarak yaşamı tehdit eden önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Memorial Antalya Hastanesi ve Antalya Aile Hekimleri Derneği, hastanenin Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’ı kentte görev yapan aile hekimleri ile bilimsel bir toplantıda bir araya getirdi. Prof. Dr. Gürkan, aile hekimlerine obezite cerrahisi ve kanser cerrahisinde gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Alihan Gürkan, vücut kitle endeksinin obezite için uygulanan tedavinin belirlenmesinde önemli bir kriter olduğuna dikkat çekerek, “Bu indekse göre 30’un üzeri obez, 35-39 arası ciddi obez, 40’tan sonra ise hastalık yapıcı obeziteden bahsediyoruz” dedi.

'ÖMRÜ 10 YIL KISALTIYOR'

İnsanların, ancak kanser gibi önemli hastalıklarda doktora başvurduğunu, obezite sorunu ile karşı karşıya kaldıklarında ise bundan kurtulmak için bir uzman yardımı almadıklarının altını çizen Prof. Dr. Gürkan, "Obezite kişilerin ömrünü normal insanlara göre 10 yıl kısaltır” diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.