'O' PKK'lı tutuklandı

'O' PKK'lı tutuklandı
GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, savaşmak için Suriye'nin Kobani kentine giderken polis tarafından durdurulan minibüste..

13 Suriyeli ile birlikte yakalanan İsmail Genç'in, PKK'lıların 2011 yılında 1 polis memurunu şehit ettiği saldırıda yer alan terörist olduğu ortaya çıktı.
Polislere ilk aşamada Suriyeli olduğunu söyleyen ancak güvenlik güçlerince teşhis edilen PKK'lı İsmail Genç, tutuklanarak cezaevine konuldu.

İslahiye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen cuma günü Küçük Sanayi Sitesi yakınlarında durumundan şüphelendiği plakası açıklanmayan bir minibüsü durdurdu. Polisler durdurduğu minibüsteki 6'sı kadın 14 kişiyi gözaltına aldı. Hatay'dan daha önce Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlenen ve Suriyeli olduğunu söyleyen 14 kişi, IŞİD'in saldırdığı Kobani'ye giderek YPG saflarında savaşmak istediğini söyledi.

3 İLDEN POLİS VE JANDARMA SORGULADI

İslahiye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gözaltına aldığı ve Suriyeli olduğunu söyleyen 14 kişiyi sorgulamak üzere sınır kentleri olan Gaziantep, Kilis ve Hatay Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlıklarına bilgi verdi. Bu gelişme sonrası 3 ilden İslahiye'ye gelen güvenlik güçleri, yakalanan şüphelilerin kimlik bilgilerini inceleyip, parmak izlerini aldı ve sorgulamaya başladı.

PKK'LI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Polisin sorguladığı şüphelilerin parmak izi ve çekilen fotoğrafları yüz tanıma sistemiyle daha önce Türkiye'de suça karışıp karışmadıkları araştırıldı. Gözaltında olan ve kendisini Suriyeli olarak tanıtan şüphelilerden birisinin iddia ettiği gibi Suriyeli olmadığı aksine güvenlik güçlerince hakkında yakalama kararı bulunan PKK'lı 37 yaşındaki İsmail Genç olduğu ortaya çıktı. Güvenlik güçlerince yapılan araştırmada kimliğini gizlemeye çalışan İsmail Genç'in, 13 Ekim 2011'de İskenderun'daki Denizciler Polis Merkezi'ne düzenlenen ve 1 polis memurunun şehit olduğu, 3 polis memurunun da yaralandığı eyleme katılan PKK'lılar arasında olduğu saptandı.

İSKENDERUN'DA TUTUKLANDI

İskenderun'daki eylemin ardından sınırı geçerek Suriye'ye gittiği belirtilen PKK'lı İsmail Genç, kimliğinin ortaya çıkarılmasının ardından Hatay'a götürüldü. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan PKK'lı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İskenderun'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Öte yandan PKK'lı Genç ile birlikte minibüste yakalanan Suriye uyruklu 6'sı kadın 13 kişi ise İslahiye Çadır kentine teslim edildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.