"O emreder, biz yaparız"

"O emreder, biz yaparız"
TRT'nin FETÖ davasında eski Vali İbrahim Şahin suçlandı

FETÖ'nün TRT yapılanmasının yargılandığı davada, TRT'de her şeyin genel müdürün emri ile yapıldığı belirtilerek eski Samsun Valisi İbrahim Şahin işaret edildi.

FETÖ'nün TRT yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede, 21 şüpheli hakkkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla 15’er yıla kadar hapisleri isteniyordu. İddianamede ayrıca, FETÖ örgütünün 2008 yılından itibaren TRT’yi ele geçirmeye başladığı iddia edilmişti. İbrahim Şahin ise, 2007 yılında TRT Genel Müdürü olarak göreve başlamıştı.

"EMRİ DIŞINDA HAREKET ETMEDİM"

Son valiler kararnamesi ile merkez valisi olan eski Samsun Valisi TRT eski Genel Müdürü İbrahim Şahin'in adı Ankara'da yapılan duruşmada geçti. Tanık olarak ifade veren TRT eski Haber Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, emirleri İbrahim Şahin'den aldıklarını söyledi. Ayrıca, TRT eski Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu, bir önceki duruşmada, kaymakam olarak görev yaparken İbrahim Şahin'in isteği ile TRT'ye geldiğini, onun emri dışında haraket etmediğini söylemişti. 

ŞAHİN'E ŞOK SUÇLAMA

Önceki gün görülen davada ise, TRT eski Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu'nun tutuksuz olarak yargılandığı FETÖ davasında Samsun eski Valisi eski TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında şok suçlama geldi. 

"TRT'DE HER ŞEY GENEL MÜDÜRÜN EMRİ İLE OLUR"

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, FETÖ soruşturmasında ilişkisi olduğu gerekçesiyle TRT’den ihraç edilen TRT eski Haber Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu tanık olarak dinlendi. TRT eski Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu lehine tanıklık yapan Çavuşoğlu, “Ben 2008-2013 yılları arasında TRT Haber Dairesi Başkanı olarak görev yaptım. Sanığı çalışkan, dürüst, her şeyi ile devletini, milletinin menfaatini koruyan biri olarak tanıdım. FETÖ terör örgütü ile bağlantısı yoktur. TRT’de her şey genel müdürün emri ile olur.  O emreder biz yaparız. Kendi başına inisiyatif yoktur” diye ifade verdi.

ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST

Koyuncu, 8 yıl 3 ay hapis cezasına çaptırdı. Mahkeme, Koyuncu'nun tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak, adli kontrol şartı uygulayarak tahliye etti.

ŞAMİL TAYYAR: TANIKLIK YAPARIM

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, 8 Ağustos 2017'de yazdığı yazıda AK Parti Gaziantep Miletvekili Şamil Tayyar'la aralarında geçen konuşmayı köşesine taşımıştı. Önkibar'ın Şamil Tayyar'la aralarında geçen konuşmanın ilgili bölüm şöyle:

“Kesin bilgimle hala ısrarla söylüyorum, İbrahim Şahin FETÖ’cüdür. Karısı FETÖ’cü ablaların lideridir... Her ikisinin telefonunda Bylock bulunmuştur... Bu konuda senin yargılandığın mahkemede tanıklık yapmaya hazırım.”

"İBRAHİM ŞAHİN SORUŞTURULUYOR"

“İbrahim Şahin hala soruşturuluyor ki malum Samsun Valiliği görevinden de bu yüzden alındı. Şahin, TRT Genel Müdürü iken işe aldığı yüzlerce isim şimdi FETÖ’den tutuklu... Dediğim gibi İbrahim Şahin’in hem kendisi hem de eşinde Bylock var ve bu konuda yüzde yüz doğru bilgi sahibiyim."

Bülent Karslıoğlu
 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum