O banka kaç kişiyi işten çıkartacak?

O banka kaç kişiyi işten çıkartacak?
Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank, dün radikal bir kararla işçi çıkaratacağını açıklamış ve bazı sayılar paylaşmıştı.

İlk etapta 9 bin banka çalışanının işten çıkartılacağı duyurulurken, daha sonra bu sayının 15 bin olduğu kaydedildi. Kimi kaynaklar ise, bu sayının çok daha fazla olduğunu yazdı. Hepsinde bir parça doğruluk payı bulunuyor.


GERÇEK SAYI 26 BİN Mİ?


Almanya’nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, Deutsche Bank’ın işten çıkartacağını açıkladığı rakamları analiz etti. Handelsblatt, işten çıkartılacak işçi sayısının 26 bin olduğunu yazdı. Bankanın aktüel çalışan sayısının 103 bin olduğunu vurgulayan gazete, banka tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında ulaşılacak 77 bin personel hedefi göz önünde bulundurulduğunda, çıkartılacak gerçek işçi sayısının 26 bin olduğunu duyurdu.


RAKAMLARIN DETAYLARI ŞÖYLE


Deutsche Bank kendi bünyesinden 9 bin çalışanını işten çıkartacak. Bankanın yan kuruluşu olan Postbank’ın satışı nedeniyle de personel sayısı azalmış olacak. Postbank’ın 20 bin dolayındaki personel sayısının 3 binini, kimi hizmetleri kendi bünyesinde devam ettirmek için çalıştırmaya devam edecek olan Deutsche Bank, 17 bin Postbank çalışanıyla yollarını ayırmış olacak. Bu durumda işten çıkartılacak personel sayısı 26 bine ulaşıyor.


POSTBANK AYRI DÜŞÜNÜLÜRSE...


Handelsblatt tarafından yapılan hesaplamada, Postbank çalışanları ayrı düşünüldüğünde Deutsche Bank’ın 15 bin kişiyi işten çıkartacağı yer alıyor. Buna göre Deutsche Bank kendi bünyesinden 9 bin kişiyi işten çıkartacak. Bunlar kartvizitinde “Deutsche Bank” yazan gerçek çalışan sayısı. Buna ilaveten de, 6 bin dolayında kurum dışı hizmet sektöründe faaliyet gösteren kişi ile yollar ayrılacak. Toplamda sayı bu durumda 15 bini buluyor.


John Cryan yönetimindeki Deutsche Bank, bu yılın 3.çeyreğinde 6 milyar Euor zarar ettiğini duyurmuş ve 4 bini Almanya olmak üzere dünya çapında çok sayıda işçi çıkartacağını açıklamıştı. Bankanın açıkladığı küçülme politikası kapsamında Arjantin, Şili, Meksika, Peru, Uruguay, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Malta ve Yeni Zelanda’dan tamamen çekileceği de duyurulmuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.