O anları anlattı

O anları anlattı
Erzincan Kemah karayolunu kesen PKK'lı teröristler, durduramadıkları otomobile ateş açtı.

Teröristlerin kurşun yağmuru altında kaçan otomobilde bulunun 1 kadın hayatını kaybetti. Bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırı dün saat 16.30'da Erzincan ile Kemah arasındaki 55 kilometrelik karayolunda meydana geldi. Karayolunun 40'ıncı kilometredeki Acemoğlu Boğazı kesiminde karayoluna gelen bir grup PKK'lı terörist, durdurdukları 2 aracın sürücü ve yolcularını indirdi, TIR ile hafif ticari aracı ateşe verdi. Bu sırada Kemah yönünden gelen bir otomobilin sürücüsü, teröristleri görünce, gaza basarak bölgeden hızla kaçmaya çalıştı. Teröristler, otomobili kurşun yağmuruna tuttu. Erzincan'a doğru hızla gitmeye devam eden otomobilde bulunan 60 yaşlarındaki bir kadın, teröristlerin kurşunlarına hedef olarak hayatını kaybetti. Otomobili kullanan sürücü ile yanlarında bulunan 11 yaşındaki bir kız çocuğuna ise bir şey olmadı.

Terörist kurşunlarıyla ölen kadının cesedi, Erzincan'daki Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ayrıca İliç ilçesinden Erzincan'a gelmekte olan Orman Muhafaza Memurlarını da durduran teröristler, 1 şef ile 1 memurun silah ile ve cep telefonlarını gasp etti ve kamyonetlerini yaktıktan sonra kaçtı.

VALİ KAHRAMAN: PKK İLE SICAK TEMAS VAR

Erzincan ile Kemah arasındaki Acemoğlu boğazında terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği yol kesme, taşıtları yakma, gasp ve öldürme olayı ile ilgili olarak Vali Süleyman Kahraman, bölgede geniş çaplı operasyonlara başlandığını bildirdi. Vali Kahraman,"Kemah&ri Acemoğlu bölgesinde bölücü terör örgü mensupları tarafından yol kesilerek bir eylem yapılmıştır. O sırada kaçmak isteyen bir vatandaşımız arkadan vurularak vefat etmiştir. 2 araç yakılmıştır. Şu an bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas kurulmuştur. Gerekli işlemler yapılıyor. 5 kişilik bir gruptur" diye konuştu.

KAÇAN ŞOFÖR OLAYI ANLATTI

Erzincan'dan İliç'e giderken teröristlerin yolu kestiğini görünce gaza basarak kaçmayı planladığını anlatan 50 yaşlarındaki Ali Rıza Vural, kurşun yağmuruna tutulduklarını bildirdi. Ali Rıza Vural, olayı ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bize ateş edildiğini görünce önde yanımda oturan 12 yaşındaki torunum G.İ.'ye isabet etmesin diye başını eğdim. Arkada, eşim F.V. ile amcamın hanımı olan yengem Makbule Vural oturuyordu. Yengem kurşunla yaralandı. Otomobil şarampole düştü. Bir erkek ve kadın terörist yanımıza geldi, cep telefonlarımızı aldı. Otomobilde yaralı olduğunu söyledim. Birinin arabasına yaralıyı koyduk ve Erzincan'a doğru yola çıktık. 64 yaşındaki yengem yolda vefat etti."

Bölgede operasyonlar devam ederken Alp Jandarma Karakolunda taşıtlarla birlikte yolcu treninin de Kemah yönüne gitmesine izin verilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.