Notre Dame’ın Kamburu

Notre Dame’ın Kamburu
“Notre Dame’ın Kamburu” Bale Sahnesinde

Victor Hugo’nun ünlü eseri

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin 20 Şubat 2016 tarihinde prömiyerini gerçekleştirdiği “Notre Dame’ın Kamburu” balesi 26 Mart Cumartesi akşamı seyirciyle buluşuyor.

Koreografi ve librettosu G. Armağan Davran ile A. Volkan Ersoy imzası taşıyan, hikâye, dans ve müziğin güçlü birlikteliği ile seyirciye ulaşan “Notre Dame’ın Kamburu” iki perde olarak sahnelenecek.

Dünya prömiyeri 2011 yılında Ankara’da yapılan eser, Esmeralda adındaki güzel çingeneye büyük hayranlık besleyen ancak tüm çabalarına rağmen onu katedralin papazının entrikalarından koruyamayan kambur zangoç Quisamodo´nun hikâyesini anlatıyor.

Fransız besteci Cesar Pugni’nin “Esmeralda” adlı eserinin müziği ile kendi yazdığı müziği bir araya getirerek Notre Dame’ın Kamburu’nun müziklerini yaratan Bujor Hoinic aynı zamanda eserin orkestra şefi. Eserin diğer orkestra şefleri Hakan Kalkan ve David Mukeria.

Dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu imzasını taşıyan eserin ışık tasarımı Fuat Gök ve Oğuz Murat Yılmaz’a ait.

Quasimodo’yu David Khozashvili, Özgün Barılı ve Mahmut Akyol’un, Esmeralda’yı Ilgaz Erdağ, Merve Gürer ve Büşra Ay’ın, Şair Gringoire’yi Orçun Ünal, Burak Serkan Cebeci ve Cihan Genek’in Yüzbaşı Phoebus’u Y. Emre Örgüt ve Orkun Baydoğan’ın, Fleur de Lys’'i Anna Gorgiashvili, Nazmiye Khozashvili ve Büşra Ay’ın, Clopin'i Orkun Baydoğan ve A.Cem Şenoğlu’nun Rahip Frollo’yu Görkem Cengiz, N.Murat Koman ve Cenk Şahinalp’ın dönüşümlü canlandıracakları eser 26 Mart 2016 akşam saat: 20.00’ da sahneleniyor.

Quasimodo’yu canlandıran David Khozashvili, Özgün Barılı ve Mahmut Akyol, İnanç Ekin’in yaptığı ve 3 saat süren özel plastik makyajla sahneye çıkacaklar.

Biletler internet sitesinden ve gişeden alınabilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün saat 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açık.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.