Notre Dame’ın Kamburu

Notre Dame’ın Kamburu
Victor Hugo’nun ünlü eseri “Notre Dame’ın Kamburu” Bale Sahnesinde

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin 20 Şubat akşamı prömiyerini gerçekleştireceği “Notre Dame’ın Kamburu” balesi için geri sayım başladı.

Koreografi ve librettosu G. Armağan Davran ile A. Volkan Ersoy imzası taşıyan,hikâye, dans ve müziğin güçlü birlikteliği ile seyirciye ulaşan “Notre Dame’ın Kamburu” iki perde.

Dünya prömiyeri 2011 yılında Ankara’da yapılan eser, Esmeralda adındaki güzel çingeneye büyük hayranlık besleyen ancak tüm çabalarına rağmen onu katedralin papazının entrikalarından koruyamayan kambur zangoç Quisamodo´nun hikâyesini anlatıyor.

Fransız besteci Cesar Pugni’nin “Esmeralda” adlı eserinin müziği ile kendi yazdığı müziği bir araya getirerek Notre Dame’ınKamburu’nun müziklerini düzenleyen BujorHoinic aynı zamanda eserin orkestra şefi. Eserin diğer orkestra şefleri Hakan Kalkan ve David Mukeria.

Dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu imzasını taşıyan eserin ışık tasarımını Fuat Gök ve Oğuz Murat Yılmaz yaptı.

Quasimod: David Khozashvili, Özgün Barılı ve Mahmut Akyol, Esmeralda:Ilgaz Erdağ, Merve Gürer ve Büşra Ay, Şair Gringoire: Orçun Ünal, Burak Serkan Cebeci ve Cihan Genek, Yüzbaşı Phoebus: Y. Emre Örgüt ve Orkun Baydoğan,Fleur de Lys: AnnaGorgiashvili, Nazmiye Khozashvili ve Büşra Ay, Clopin: Orkun Baydoğanve A.Cem Şenoğlu, Rahip Frollo: Görkem Cengiz, N.Murat Koman ve Cenk Şahinalp.

Eserin prömiyeri 20 Şubat Cumartesi akşam 20.00’de.

Quasimodo’yu canlandıran David Khozashvili, Özgün Barılı ve Mahmut Akyol,İnanç Ekin’in uygulayacağı ve 3 saat süren özel plastik makyajla sahneye çıkacaklar.

Eserin ikinci temsili 22 Şubat Pazartesi. Biletlerinternet sitesinden ve gişeden satın alınabilir.

Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.