NORMAL SONUÇ ABARTMAYALIM

Hiç kimse bu galibiyetle şımarmasın. Ne kağıt üzerinde ne sahada Balıkesir rakibimiz değil zaten. Samsunspor için bir başarı ama normal sonuçtur bu abartmayalım. Geçtiğimiz hafta düşmesine kesin gözüyle bakılan   Eses lerin elinden kendi evinde zor kurtuldu Balıkesir. Bir önceki hafta ile patlama noktasına gelen Samsunspor taraftarını bu galibiyet kesmez. Kalan 3 maçıda istiyoruz !!!

Beraberlik yada mağlubiyetin en resmi ağızdan başkan tarafından büyük para cezaları getireceği, kadro dışı kalma dahil her alternatifin Balıkesir maçından sonra masaya yatırılacağı açıklandıktan sonra takımda biraz toparlanmayı bekliyorduk. Sonuç,  yani aman aman olmasada eh işte diyebileceğimiz bir maç oynadık, daha doğrusu Balıkesir çok kötüydü Samsunspor öne çıktı.  14. Hafta sonunda maç fazlası ile 5. ci gerçekte 8. ci sıradayız. Kalan son 3 maçın sorunsuz geçilmesi ikinci yarıya bizi motivasyonlu sokar da inşallah teknik ekip ve futbolcularımız bu bilinçtedir. 

Gökhan Alsan ve Burak Çalık yazacak yorum bulamıyorum. Samsunspor' un ay gibi parlayan futbolcuları sizlere ne oldu. Sizi seyretmek ızdırap. Ertuğrul hoca ikisinide ilk yarı oyundan almalıydı. Nadir, her geçen gün açılıyor. Maçın en iyi oyuncusuydu. Yüreği ile oynayan, oyundan düşmeyen, güçlü ve hırslı bir yapısı var yalnız gol sonrası yaptığı hareket kafa karıştırdı. Bu hareketi bazen diğer oyuncularımızdada görüyoruz. 

Ne anlama geldiği konusunda sosyal medyada fikir ayrılığı olan bu hareketi ben futbolcularımıza yakıştıramıyorum. Teknik ekibin bu konu ile ilgili futbolcularımızla bir toplantı yapmasının yararlı olacağını düşünüyorum.. Erkam, Boli ile oldukça gereksiz paslaşmalar yaptı. Geri oyun anlayışından kurtulmalı. Boli, nihayet takımda yerini aldı. Hava hakimiyeti ve sağlam oyun anlayışı Samsunspor' a güç katıyor. Bu hafta oyuna pek dahil olmadı ama ilerki haftalar çok daha iyi olacaktır.  Saviçeviç, oda nihayet ilk golünü attı. Çok sevindi ama taraftar onun oyunundan ne kadar memnun soru işareti. Gökhan alsan ile uyumsuz bir tablo çiziyor. Erhan,  atılan gollerden çok yenilen gollerde var. Geri ve yan oynama hastalığını aşamıyor.
     
Samsunspor'un kadrosu bu lig için sakatlıklar olmasa yeterli ama öyle görülüyor ki Ertuğrul hoca yinede araya kadar kendini atmaya çalışıyor. Yapılan yanlış transferlerin aşırı gündemde olması, takımdaki huzurun iyice kaçmasından rahatsız belli. Bu takımın şu an bu ligin en rahat maç kazanan kulübü olması en az 5-10 puan farkla lider olması lazım dı. Bunu Ertuğrul hocada çok iyi biliyor.

Bu açığı kapatacak olan yine Ertuğrul hoca olacak.Takımda huzuru sağlayıp başarıyı getirecek olanda o. Taraftarda önceki haftalara nazaran hayal kırıklıkları olsada genel olarak Ertuğrul hocaya güven oldukça fazla. Bu kaybedilmemeli, derslere çok iyi çalışılmalı. Balıkesir maçı derhal unutulmalıdır ! Bugün Gyasi daha önceki maçlarda Plumain, Kubilay, Guido, Ahmethan, Burak, Gökhan neredeyse gol olmuş topları,  kalenin dibindeki topları nasıl üstten auta atabiliyorsunuz. İnanılır gibi değil.

Menemen ve Bursaspor hezimetinden sonra deplasmandada olsa alınan bu galibiyet çok küçük bir mutluluktan öteye gidemedi. Gitmez çünki önümüz hafta Boluspor maçı ile ilgili tedirginlik had safhada. Teknik ekip ve futbolcular bizlere bu güveni maalesef veremediniz. Bir var bir yoksunuz. Samsunspor olarak zayıf bir takımdan alınan galibiyetle daha geçtiğimiz hafta yaşanan rezilliği unutmamalıyız diye düşünüyorum. 

Arkadaşlar bizim bu ligde rakiplerimiz aşağı yukarı artık belli. Adana demir, İstanbul, Bursa, Altay, Altınordu, Tuzla, Keçiören, Giresun. Samsunspor'un takılması halinde hoşgörülebilecek maçlar sadece bunlar. Bunların haricinde takılmalar sizin başarısız olduğunuzu gösterir. Başka bir izahı yok. Şimdi önümüzde ki Boluspor maçına odaklanıp bu maçı kazasız geçmeye bakalım. Gerçek oyun ve oyuncu gücünü sahaya yansıtabilen Samsunspor için kolay ama seyrettiğimiz Samsunspor için bu lig çetin geçecek. 

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR