Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Nisan Yağmuru gibi olma sakın

Hani bilir misiniz siz ? Nisan yağmurlarını bardaktan boşalırcasına  yağarlar . Bazen dolu şeklinde . bazen de  sağanak sağnak    … Ama oda Ne ? Biraz sonra güneş açmış. her taraf günlük güneşlik  olmuş . Hani demin yağmur yağıyordu. şimşekler çakıyordu  , gök gürüldüyordu , ortalığı güpegündüz karanlık basmıştı .Fakat şimdi güneş açmış  . Her taraf aydınlık   Sanki  demin  yağmur yağmamış . işte nisan yağmurları böyle olur , yağar yağar , az sonra kaybolur gider . hafızalardan silinir
      Merhaba  sevgili  okurlar  eminim ki hepiniz yaşantınızın  değişik dönemlerinde çok renkli  hayaller  kurmuşsunuzdur . hatta çocukluğunuzda hepinize büyüyünce ne olacağınız sorulmuştur . hiç düşünmeden cevap  vermişsinizdir peki o  cevabınızı şimdi hatırlıyor musunuz ?   ama ben hatırlıyorum . hep kitaplarla  meşgul  olmayı  istemişimdir . aslında hayal kurmak  bana göre hiçbir  zaman heves olmadı  . olmamalı  öyle değil mi  ? özellikle gençler , ortaokul ve lise öğrencileri  çok hayal kurarlar  ama geçicidir . halbuki , ta ilk okul sıralarında hedef belirlemek  gerekir .
         SİZ  HEY  GENÇLER … NEDEN  AVRUPALI  RAKCILARIN HAYATINI  HARFİYEN  BİLİYORSUNUZ DA , ASTRONOMİ ALİMİ  EL  BATTANİ  " Yİ VE  FİZİĞİN BABASI  IBN-İ HAYSEM , MİMARLARİN HOCASI MİMAR SİNAN , İBN"İ SİNA , FARABİ , CABİRBİN HAYYAM VE BİNLERCESİNE  TANIMIYORSUNUZ . BUNUN SORUMLUSU  KİM ACABA ?
         Hiç unutmuyorum  , öğretmenimiz bize demişti ki ; - Çocuklar , suyla sabunla temizlenip paklanmayı biz Türkler bulmuşuz . Avrupalılar bizden görüp öğrendi .

Sana söylüyorum genç kardeşim ; illa senin odanda abuk subuk posterler , sayısız kasetler , buruşturulup atılmış kahve paketleri ve içilmiş sigara izmaritleri olmak zorunda mı ?

Zaten bu yüzden hayatın dipsiz kuyular gibi derin ve içinden çıkılamaz bir hal alıyor değil mi ? Senin hedeflerin nasıl olurda şu köşeyi çabucak dönerim olmamalı . Avrupalı starları  takip edeceğine onların tekniğini takip et . Hem bu zamana kadar onlar sana ne kazandırdı ?

Bir hocam vardı hatırlıyorum . Şöyle söylemişti bize ; Sizin neden tembel olduğunuzu ben biliyorum . Çok rahatlık dan dolayı siz ders çalışamıyorsunuz . Benim kötü bir bisikletim vardı . Karda yağmurda çamurda onunla bir yerden bir yere ulaşırdım da öyle ders çalışırdım .

Sizin her şeyiniz elinizin altında , Cep telefonuyla oynamaktan derse vaktiniz kalmıyor .

         Sahi sevgili okurlar 21 yaşında genç bir delikanlı olan FATİH nasıl fethetti İstanbul"u ?

Onun ne cep telefonu vardı nede bilgisayarı peki nasıl oldu bu iş ? Şimdiki Fatihler de ne dümen yaparımda şu popstar yarışmasını kazanırım diye planlar yapıyor . Çocuğum ödev yapsın diye elindeki harçlığıyla bilgisayar alan babalar , Bilmiyorlar ki çocuğu , bilgisayarla ödev haricinde her şey yapıyor çok trajik komik bir olay bu . Hatta bir araştırma sonucumu sizinle paylaşayım . Türkiye"nin büyük illerinde çeşitli internet kafelerde çocukların pornoda kullanıldığı tespit edilmiştir .

      Sevgili gençler biz o okulları bitireli aslında çok olmadı . Fakat bizim belirlenmiş hayallerimiz vardı . Gerçekleşmek üzere hedeflenmiş söylemlerimiz vardı . Asla nisan yağmurları gibi gelip geçici değildi . Hey sana söylüyorum; Bir elinde sigara öteki elinde yırtık pırtık bir kitap olan genç nereye gidiyorsun ve ne ile gidiyorsun ? Beyninde amaçlar yerine sigara dumanı var . Nereye gittiğini biliyor musun ? Çok okumalısın , her şeyi okumalısın . Geçmişini şimdiyi ve geleceği okuyabilmelisin . Bırak şu güzellik yarışmalarını , zaman mefhumunun ezip geçmediği kaç güzellik var sence ? Sen iç güzelliğe yönel . Sen dürüst ol . Doğru ol , güvenilir ve çalışkan ol . Sana son bir tavsiyem var bir beyaz kağıt ve kalem al eline . Doğrularını ve yanlışlarını yaz . Zararın neresinden dönersen kârdır . Hep hayallerin olsun . Belirlenmiş hedeflerin olsun . Ama asla nisan yağmurları gibi geçici olmasın . Hepinize selamlar ve saygılar .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR