Nilüfer Belediyesi Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı

Nilüfer Belediyesi Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı
Bursa Nilüfer Belediyesi’nin, Anadolu Karikatürcüler Derneği ile birlikte, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği...

Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı. 60 ülkeden bin 62 eserin yer aldığı yarışmada Polonya, Romanya, Bulgaristan’dan katılan karikatüristlerin eserleri ilk 3 dereceye girdi.

Nilüfer Belediyesi’nin günümüz savaşlarına da gönderme yaparak, en etkili anlatım biçimlerinden olan karikatürü, anma etkinliklerine dahil etmek için ‘Savaş ve Barış’ başlığıyla düzenlediği yarışmada 60 ülkeden 439 karikatüristin gönderdiği bin 62 eser yarıştı. Ön jüri toplantısında finale kalan 162 karikatür, sosyal medyada ve ilgili sitelerde itirazlar için yayınlandı. Benzer ve kopya çalışmalar için yapılan itirazlar sonucunda 11 eser elendi. 

Toplanan jüri üyeleri, dereceye giren eserleri belirledi. Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pelin Sevgi, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat’ın da aralarında bulunduğu jüri üyeleri, dereceye girenleri belirlemek için oldukça zorlandı. 

BİRİNCİ POLONYA’DAN

Yapılan değerlendirme sonucunda Polonya’dan katılan Krysztof Grzondziel’ın çalışması birinci seçilirken, Romanya’dan Doru Axinte ikinci, Bulgaristan’dan katılan İrien Triendafilov üçüncü oldu.

Jüri, Türkiye’den katılan Hicabi Demirci, İran’dan Ali Miraee ve Çek Cumhuriyeti’nden katılan Pave Matuşka’yı da mansiyona değer gördü. Yarışmada finale kalan eserler, düzenlenecek sergide izlenime sunulacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.