NEYİ SAKLIYORSUNUZ?

NEYİ SAKLIYORSUNUZ?
Toybele’nde yapılmakta olan keresteciler sitesi ile ilgili;

    İlkadım ilçesi Toybelen Mahallesi’nde yapılmakta olan Keresteciler Sitesi olarak bilinen ancak ismi Samsun Güney Küçük Sanayi Sitesi Yapı Koop.  Olan sitenin inşaatında, inşaatı yapan firmanın veya kuruluşun isminin yazılması gereken tabelanın boş olması akıllara “Acaba kimden neyi saklıyorsunuz?” sorusunu getirdi. Yasa gereği her inşaatta binanın ruhsatı, müteahhidi, yapı sahibi yazılması zaruri olmasına rağmen, boş bir tabelanın alanda dikili olması dikkatlerden kaçmadı.

 

                        RUHSATI VAR MI KİM YAPIYOR BELLİ DEĞİL

 

   Keresteciler Kooperatifi olarak bilinen ama resmi ismi, Samsun Güney Küçük Sanayii Sitesi olan inşaatta gazete olarak çalışma yaptık. Bölgede yaptığımız incelemede, inşaatın kime ait olduğu, ruhsatının olup olmadığı, şayet varsa Fenni Mesulü, Yapı Denetim Firması’nın tabelalarının asılı olmadığını sizlerle paylaştığımız fotoğrafta görülkmekte. Kanunda açıkça yapılması zaruri olmasına rağmen, neden boş bir tabelanın konulduğu merak konusu olmakta.

 

                                 KAMUOYUNDAN BİRŞEY Mİ GİZLENİYOR?

 

      Toybelen bölgesinde yapılmakta olan Keresteciler Kooperatifi’nin yapan firmadan veya sorumlu şantiye şefine kadar denetim firmalarının hiç birisinin adının yazılmamış olması akıllara,  acaba Kamuoyundan bir şey mi saklanıyor sorusunu getirdi. Yaklaşık altmış dönüm arazi üzerine kurulan bu kadar büyük bir yatırımın ne yapanı belli, ne mühendisi, ne de sahibi. Dağ başında dahi yapılan binalarda tabela asma zarureti olmasına rağmen, bu kadar büyük bir yatırımın tabelasız olarak yapılmakta olması bir çok soruyu da peşi sıra getiriyor.

 

                         KESKİNSOY’UN ÖNCE KAÇ DÜKKANI VARDI?

 

      Yapılmakta olan Keresteciler Sitesi’nde ilk kurulduğu dönemlerde FETÖ’den tutuklu bulunan iş adamı Servet Keskinsoy’un üç dükkanının olduğu, daha sonra ikisini sattığı ve bir dükkanı kaldığı, onun da ödemelerini yapmakta zorluk çektiği iddia edildi. Bir diğer iddia ise Keskinsoy’a ait bu dükkanları satın alan kişilerin de AK Partili siyasetçiler olduğu iddiası. Bu iddia da Samsun gündemine bomba gibi düştü.

 

Konuyla ilgili haberlerimizi paylaşmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum