Neye İnandığımızı Sorgulamalıyız Bazen

1968 döneminin  önemli isimlerinden olan şahıs,  1970'de Türkiye Devrimci Gençlik  Federasyonu  Genel Başkanlığı'na seçildi. Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü  Kızılderedeki çatışma olayından tek  sağ kurtulan kişidir, Mahkemede  ölüm cezasına mahkûm edildi, 1974'te çıkarılan genel Af Yasası ile cezası 30 yıla çevrildi; 14 yılını ceza evinde geçirdi. 1986'da yapılan infaz yasası değişikliğiyle serbest bırakıldı.

 Siyasette , Mersin milletvekili olarak Bdp nin safında yer alırken, yakın tarihte Halkların Demokratik Partisi eş başkanlığı görevi ile siyasi yaşantısına devam etmektedir. Sivri dilli çıkışları mevcutt olduğu için karşıtları tarafından tepkiyle karşılanır, bu açıdan çekilmiş iki fotoğraf yan yana konarak bu kişinin yaşantısı eleştirilir.Bu resimlerden bir tanesi, Bdp'li vekillerlen dağda teröristlerce karşılanıp sarmaş dolaş olmaları, diğeride  geceliği 450 bin lira olan bir otelin plajında sevgilisiyle güneşlendiği resimdir. Sosyal paylaşım sistesinde karşıtlarından gelen  '' Kürt gençlerinin hayatı dağda karartılırken, bazıları ex sevgilisiyle yakalandı''

Kişinin  verdiği cevap ise ''Her gün insanlar ölüyor, bir hafta tatil daha güçlü çalışmak için gereklidir''şeklinde olmuştur. İki hareketi ön planda, birincisi meclise bisiklet ile gidip gelmesi ona halk adamı görüntüsü vermekte iken diğeri ise gezi olayları karşısındaki tutumu,'' katil iktidar,katil polis''çıkışı taraftarları ve özellikle solcular arasında kendine yer edinmiştir. Bu söylemden ve dağda teröristlerle kucaklaşma resminden  sonra Kızılderede ne oldu diye insan merak ediyor.

Türkiye Barolar Birliği sekizinci başkanı. İktidara karşı sert tepkileri ile gündeme gelmeye başlamış,bir toplantıda konuşma yaparken Van depremiyle ilgili sözlerinden dolayı  başbakan konuşmasına tepki göstermiş ve  salonu terk etmişti. Bu hareketinden dolayı sosyal medyada oldukca popüler olmuştu.

Lüleburgaz ilçesi Aşkiye Neşet Çal salonundaki ''Demokrasi'' konulu toplantıda yaptığı bir konuşma esnasında katılımcılardan bir kişinin ''Üç fidanı asmak için toplanan imzalar ve  Cumhuriyet Halk Partisi tarafından verilen   28 imzadan biride Murat Feyzioğlu'dur. Bunun için özür dileyecekmisin?'' sorusuna tepki göstererek '' Bir insanı ailesi ile yargılamak faşistliktir, sen faşistsin'' yanıtını vermişti.

Şimdi bu kişi parlatılmaya çalışılmaktadır,ilerde Cumhuriyet Halk Partisinde önemli noktaya gelecektir. Dedesi Turan Feyzioğlu'nun milletvekilliği ve senato üyeliği bu genç adamın önündeki engelleri kaldırmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisinde üst kademelerde kendine yer bulduğunda sıkça sorulacak sorulardan bir tanesi Denizin asılmasıyla ilgili olacaktır ki, eğer ona soru soran çocuğa göstermiş olduğu tepkiyi devamında gösterirse, Mustafa Sarıgül'ün  Cumhuriyet Halk Partisi kurultayında  Deniz Baykal'a karşı tutunmuş olduğu kabadayı tavrı gibi kendiliğinden sönüp gidecektir.

Ülke siyasi yaşantısına dikkat ettiniz mi?  Ön plana çıkartılmak istenen kişinin geçmişi unutturuluyor, bir önceki dönemden dolayı sevilen yada etkin olan başka birinin gölgesinde sahneye sürülüyor. Eğer bu fikre olumsuz bakıyorsanız o zaman  rahmetli Alparslan Türkeş'in oğullarının başka partilerden  siyasete sokulmaya çalışılması, Adnan Menderes'sin oğlu Aydın Menderesin,İsmet İnönü'nün oğlu,Erdal İnönü, rahmetli Erbakan'nın oğlu Fatih Erbakan  bu şekilde öne sürülen örneklerdir .

O zaman insan merak ediyor, ideolojiler neye göre belirleniyor, ben ideolojik olarak A ya bağlıyım, fakat A nın yönetimine B getirildi, geçmişinde ideolojiye, devlete karşı olumsuz tavırları mevcut olan B benin ardından gitmek zorundamıyım. Önemli olan ideolojimi, onun bayraktarlığını yapacak kişinin bana zorla kabul ettirilmesimi ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR