ÖLEN BABASI İÇİN YARIŞTI, OLİMPİYAT ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

ÖLEN BABASI İÇİN YARIŞTI, OLİMPİYAT ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
SAMSUN'da 7 yıl önce babasının ölümünün ardından boksa başlayıp milli olan 18 yaşındaki Neriman Istık, geçen Ağustos ayında Çin'de yapılan Gençlik Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandı

Antrenmanlarda ve müsabaka öncesinde babasını düşünerek kendisini motive ettiğini söyleyen Neriman, "Babamı gururlandırmak istedim. Bunun için çalıştım. Babam öldü ama beni izlediğini biliyorum" dedi.
Samsun Şampiyon Boks İhtisas Kulübü sporcusu Neriman Istık, 7 yıl önce babası Cezmi Istık'ın geçirdiği rahatsızlık sonucu ölümünün ardından boksa başladı. Katıldığı müsabakalarda başarı elde eden genç sporcu Türkiye birincilikleri ve dünya şampiyonalarında 2'nci ve 3'üncülükler elde etti. Istık, son olarak Çin Halk Cumhuriyeti'nin Nanjing kentinde geçen Ağustos ayında yapılan Gençlik Olimpiyatları'nda 51 kiloda Ermeni rakibi Grigoryan Anush'ı yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Milli boksör kazandığı bu başarı ile büyük sevinç yaşarken ölen babasını gururlandırdığı için mutlu olduğunu söyledi. Babasını küçük yaşta kaybetmesinin ardından çok zor günler geçirdiğini dile getiren milli boksör Neriman Istık, "Onun ölümünden hemen sonra boksa başladım. Antrenmanlarda ve müsabaka öncesinde hep babamı aklıma getirdim. Kendimi bu şekilde motive ettim. Babamı gururlandırmak için çalıştım. Ermeni rakibimi yenerek olimpiyat üçüncüsü oldum. Çok mutluyum. Babam öldü ama beni izlediğini biliyorum. Benimle gurur duyduğunu hissediyorum" dedi.

Önemli turnuvalar öncesinde mutlaka babasının mezarını ziyaret ettiğini belirten Istık, "Baba, her çocuk için önemlidir. Özellikle kız çocukları için daha farklıdır. Ben her zaman babamın yanımda olduğunu hissettim. Madalya kazandığımda 'Cezmi'nin kızı şampiyon olmuş' dediklerinde babamın benimle gurur duyduğunu biliyorum. Katıldığım bütün yarışmalarda Türk bayrağını kürsüde dalgalandırmak istiyorum. Bir Türk kızı olarak büyük başarılar elde etmek istiyorum. İnşallah başarım daim olur" diye konuştu.

HEDEF 2016 OLİMPİYATLARI

Daha önce katıldığı Türkiye ve dünya boks şampiyonalarında da madalyalar kazandığını belirten milli boksör Istık, "Hedefinin 2016 Olimpiyatlarına katılıp madalya kazanmak. Olimpiyatlarda da ülkem için en iyi şekilde mücadele edip madalya kazanmak istiyorum" dedi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.