Samsung firması Vietnam'da fabrika inşa edecek

Samsung firması Vietnam'da fabrika inşa edecek
Güney Kore ve dünyanın en büyük tüketici elektronik üreticisi Samsung firmasının Vietnam'da sanayi kompleksi inşa edeceği duyuruldu.

Samsung Electronics'ten basına yapılan açıklamada, firmanın Vietnam'ın Ho Chi Minh şehri yakınlarında 700 bin metrekare araziye tüketici elektronik malları üreten dev sanayi kompleksi inşa edeceği açıklandı.

Samsung firmasının sürekli artan tüketici elektronik ürünlerine olan talebi karşılamak için kurulan sanayi kompleksinin inşasına yaklaşık 560 milyon dolar harcanacağı bildirildi.

Sanayi kompleksinin inşası için gereken izin belgesinin, dört gün sürecek resmi ziyaret için başkent Seul'e gelen Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong tarafından Samsung Electronics'in yönetim kurulu başkan yardımcısı Lee Jae-yong'a takdim edildiği belirtildi.

Vietnam hükümetinin, anlaşmaya göre, kurulacak olan sanayi kompleksini altı sene vergiden muaf tutacağı ve muafiyet süresinin bitmesiyle fabrikanın yüzde 5 vergiye tabi olacağı kaydedildi.

Vietnam'da hazırda iki akıllı telefon üreten fabrikasının olduğu Samsung'un, yeni komplekse ilaveten, bu ülkede akıllı telefon parçalarını üretmek için bir milyar dolarlık bir üretim tesisi daha inşa edeceği öğrenildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.