Küçük öğrenciden santrale 'Hayır' imza kampanyasına destek

Küçük öğrenciden santrale 'Hayır' imza kampanyasına destek
Terme'ye yapılması planlanan kömürlü santrale 'Hayır' diyen 10 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Zeynep Eda Bayraktar, santralin yapılmaması için başlatılan imza kampanyasına tek başına bin imza topladı.

Samsun'un Terme ilçesi Akçay mevkiine yapılmak istenen kömürlü termik santrale karşı tepkiler devam ederken, Terme Çevre Platformu'nun (TERÇEP) başlattığı 100 bin imza kampanyası devam ediyor. Yaşlısından gencine, herkesin destek verdiği kampanyaya 4. sınıf öğrencisi Zeynep Eda Bayraktar (10) da topladığı bin adet imza ile destek olup, santrale 'Hayır' dedi. Küçük öğrencinin topladığı imzaları alan Terme Çevre Platformu Sözcüsü Zekai Altunpala, "Küçük kızımıza teşekkür ediyorum, bir örnek oluşturdu ve kampanyamıza destek verdi, onu bu gayreti için tebrik ediyorum." dedi.

Topladığı bin adet imza listesini teslim eden 4. sınıf öğrencisi Zeynep Eda Bayraktar, “Santralin zararlarını anlatan broşürleri okuduktan sonra bu santralin Terme'ye zarar vereceğini ve bizleri zehirleyeceğini düşündüm, ailemle paylaştığımda imza kampanyasına destek olabileceğimize karar verdik. Ben de hem arkadaşlarımdan hem mahallemden hem de sokakta gezerek bin adet imza topladım ve 100 bin imza kampanyasına destek verdim. Ben ve arkadaşlarım bu santralin ilçemize yapılmasını istemiyoruz. Gerekirse bir mektup da yazarak santrali istemediğimizi söyleyeceğiz." diye konuştu.

TERÇEP Sözcüsü Zekai Altunpala da imza kampanyasının hızla devam ettiğini ifade etti. Altunpala, halkın da desteğiyle kampanyada hedeflenen 100 bin imzayı tamamlayarak, gerekli makamlara gönderip santrale karşı olduklarını, bölgede santral istemediklerini anlatacaklarını söyledi. Altunpala, "Diğer yandan da farklı çalışmalarımız devam ediyor, Termeliler olarak yasal yollardan hakkımızı arayıp santrale karşı olduğumuzu tüm dünyaya duyuracağız.” diye ifade etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.