BAŞKAN YILMAZ; “ TERCİHLİ YOL SİSTEMİNİ BATIYA VE GÜNEYE DE KAZANDIRACAĞ

BAŞKAN YILMAZ; “ TERCİHLİ YOL SİSTEMİNİ BATIYA VE GÜNEYE DE KAZANDIRACAĞ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, toplu ulaşımın en modern sistemlerinden olan tercihli yol projesini kentin batısı ile güneyine de kazandıracaklarını açıkladı.

Şehri trafik sıkışıklığından kurtaracak projede önce çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Tekkeköy Kavşağı-Gar Kavşağı arasındaki tercihli yolun hizmete gireceğini ifade eden Başkan Yılmaz, ardından da diğer güzergah çalışmalarının başlayacağını kaydetti.
Samsun kamuoyunun yakından takip ettiği Tekkeköy Kavşağı-Gar Kavşağı arasında hizmet verecek tercihli yol projesiyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, projenin tamamlanmasıyla hem hızlı ve konforlu toplu ulaşım imkanı sağlanacağını hem de trafik sıkışıklığının giderileceğini söyledi.
Ulaşım projesinin hızla sürdüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, "Şuan Tekkeköy kavşağında herkesin bildiği gibi spor yatırımları var. Bunun yanında fuar ve kongre merkezi ve kapalı spor salonu var. Şimdi orada TÜBİTAK işbirliği ile bilim ve teknoloji müzesi yapacağız. Bu süre içinde lokalde kendimiz bir trafik sıkışıklığına muhatap olmayalım düşüncesiyle Samsun'u Tekkeköy'e tercihli yolla da bağlamaya çalışıyoruz. Bu ekspres hat, belki kısa süre sonra raylı sisteme dönüşebilir. Ama ilk etapta biz bunu metrobüs veya treleybüs gibi bir toplu taşıma sistemiyle işleteceğiz. Olabilecek yolcu talebini hemen vakum edip hızlı şekilde şehre alabilecek ulaşım mobilizasyonuna sahip hale gelmemiz lazım. Hazırlıksız yakalanabileceğimiz duruma düşmemek istiyoruz. Çünkü stadyumun ve orada olan yatırımların yaşatacağı hareketlilik büyük bir hareketliliktir." dedi.
Projenin havaalanıyla ilgili yoğun bir ulaşım ihtiyacı ortaya çıktığında önemli bir aşamasının tamamlanmış olması sebebiyle de önem taşıdığının altını çizen Başkan Yılmaz, "Tercihli yol projesi, büyük bir ulaşım projesidir. Bunun amacı, Samsun-Tekkeköy arasındaki yolu, sadece devlet yoluna bağımlı olmaktan çıkarmaktır. İleride de havaalanıyla ilgili bir ulaşım ihtiyacı ortaya çıktığında hiç olmazsa birinci adımını çözmüş oluruz diye düşünüyorum. Tercihli yol inşaatı hızla devam ediyor. Yakın zamanda bitireceğiz. Akabinde hemen toplu taşıma sistemiyle donatmak istiyoruz. Bu günlerde bunun üzerinde tartışıyoruz. Şuan treleybüs şeklindeki lastik tekerlekli araçları kullanacağız. Şuan bu araçları Malatya ve Kayseri aldı. Onlar faaliyete geçtikten sonra takip edeceğiz. Yaşanabilecek aksaklıkları ve eksiklikleri görüp yaşamamaya yönelik tedbirler alarak biz de Samsununuza getirip hizmete sokacağız. 2015 milletvekili seçimine kadar tercihli yol seferleri başlamış olacak." şeklinde konuştu.
BATI VE GÜNEYE DE HAT KURULACAK
Tercihli yol projesinin devreye girmesiyle benzer sistemi şehrin batısı ile güneyine de kuracaklarını anlatan Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü; "Burada yaptığımız tercihli yol imalatını Taflan-Dereköy, Ondokuz Mayıs Üniversitesi hatta otogara kadar yapacağız. Kayseri ve Malatya tatbikatında bir sorun yaşanmazsa bu sistemi diğer güzergahlarda 2 yıl içinde yapıp bitireceğiz. Ekstra bir yol yapmak gerektirmediği için işimiz biraz daha kolay."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.