ÖLMEK Mİ GEREK?

ÖLMEK Mİ GEREK?
Samsun'da 26 Eylül 2014 tarihinde Canik ilçesi Atatürk Bulvarında meydana gelen trafik kazasından 1 gün sonra, olay yerine trafik ışıkları takılmasına tepki gösterildi.

Olay yerinin hemen karşısında bulunan cadde de ise yaya geçidi olmasına rağmen, kesilmeyen bariyerler yüzünden vatandaşlar zor durumda bırakıldı.

'KAZADAN SONRA TAKTILAR'
Belediyeevleri viyadüğünün altındaki Atatürk Bulvarı ile P. Er Erdoğan Dündar Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta 26 Eylül 2014 tarihinde Halil Peker idaresindeki 55 VB 161 plakalı otomobil ile Hidayet Demircioğlu'nun idaresindeki 55 T 0391 plakalı ticari taksi çarpışarak trafik kazası meydana gelmişti. Kazada yaralanan ve 4 gündür yoğun bakımda kalan Hidayet Demircioğlu'nun kardeşi Yusuf Demircioğlu, kazanın hemen ertesi günü, kaza yapılan kavşağa trafik ışıklarının takıldığını söyledi.

'BİRİNİN ÖLMESİ Mİ GEREK?'
Trafik ışıklarının geç takıldığını ifade eden DENGE Gazetesi köşe yazarı Yusuf Demircioğlu " Ağabeyim Canik Başarı Üniversitesi yolu üzerinden Atatürk Bulvarına iniyor. Burada bir başka araçla çarpıştı. Kazadan bir gün sonra buraya gelen yetkililer iş işten geçtikten sonra buraya trafik lambası koyuyor. Eğer burada trafik lambasına ihtiyaç varsa, birinin ölmesi mi gerekiyordu? Kaza geçiren ağabeyimin 3 çocuğu var, 4 gündür yoğun bakımda ve ne zaman çıkacağı belli değil. Yoğun bakımdan çıksa bile vücudunun sol tarafı kırık" dedi.

'BİR GÜNDE TAKILABİLİYORMUŞ'
Kusurlular hakkında dava açacağını belirten Demircioğlu " Eğer bu kaza meydana gelmeden önce bu ışıklar yapılsaydı, kazaya karışan iki araçtan biri ışıkta duracak ve bu olay meydana gelmeyecekti. Bu kazayı dava konusu yapacağız. Kusurlu olanlar hak ettikleri cezaları alacaklar. Buraya viyadük yapıldı hatta yapılalı uzun süre oldu ama ışık yapılmadı. Köprü eskidi ama ışık daha yeni geldi. Ayrıca bu kadar süredir takılmayan ışıklar kazadan hemen sonra bir gün içinde takıldı. Demekki bir günde ışık takılabiliyormuş" diye konuştu.

YAYALARA BARİYER ENGELİ
Kaza yerine ışık takılmasının ardından olay henüz tam olarak çözülebilmiş değil. Kirazlık tarafından Samsun yönüne gelen Bulvar üzerinde daha önceden yapılmış olan trafik ışığı var ancak karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar bariyer engeline takılıyor. Yaya yolundan kaldırıma çıkmak isteyen yayaların önüne bariyer engeli konulurken, çevredeki vatandaşlar " burada karşıdan karşıya geçmek bir sıkıntı. Yaya geçidinden geçtiğimiz zaman kaldırıma çıkamıyoruz. Bariyerleri kesmemişler"diye tepki gösterdiler.

KAZADAN SONRA IŞIKLANDIRILDI
Belediyeevleri viyadüğünün altındaki Atatürk Bulvarı ile P. Er Erdoğan Dündar Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta 26 Eylül 2014 tarihinde Halil Peker idaresindeki 55 VB 161 plakalı otomobil ile Hidayet Demircioğlu'nun idaresindeki 55 T 0391 plakalı ticari taksi çarpışarak trafik kazası meydana gelmişti. Kazadan sonra olay yerine trafik ışığı takan yetkililer bu sefer yayaları unuttu.

'BARİYERDEN NASIL GEÇECEĞİZ'
Karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar ışık takan yetkililere tepki gösterdi. Kaza olayının gerçekleşmesinden sonra ışık takıldığını belirten vatandaşlar" kaza olana kadar buranın üst kısmında ışık yoktu. Ne zamanki kaza oldu yetkililer burada önlem aldılar. Ancak yayaların da sorunları var, bariyerlerden geçemiyoruz. Etek giyen eşlerimiz kızlarımız var, bu bariyerden nasıl geçecekler?" diyerek tepki gösterdiler" Adem Çiçek








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.